Rdečilo za lice ali bronzer?

Lepota

Rdečilo za lica in sončni puder ali bronzer sta dva zelo različna produkta z različnimi končnimi učinki. Končni rezultat  je specifičen, zato ne smemo zamenjevati enega z drugim. Kdaj pa kdaj in v redkih primerih ju lahko uporabljamo na podoben način.

Dobro je vedeti, kdaj sta si podobna in kdaj se razlikujeta. Rdečilo za lica uporabljamo na ličnicah za dosego naravnega zdravega videza. Bronzer (sončni puder) je namenjen za več različnih mestih na obrazu (čelo, nos,brada, lica ...). Z njim dosegamo naravno zagorelost ali bolj poudarjene linije. Razlikuje se med rdečkastimi in oranžnimi odtenki.

Ali lahko uporabimo bronzer namesto rdečila za lica?

Načeloma lahko, vendar z uporabo pravega čopiča in zelo zabrisanim prehodom. Izogibamo se preveč svetlečih odtenkov in za ta namen raje izberemo mat proizvod. Prehod lahko povežemo še z ostalimi conami, ki smo jih osončile. Tako lahko dosežemo zelo naraven videz in dodamo svežino svetli koži.

Rdečilo zamenjati z bronzerjem ni ravno najboljša ideja, saj lahko dosežemo hitro nasprotno od želenega učinka. Blusher (rdečilo) v opečnati mat lahko včasih uporabimo za ustvarjanje senc, za odpravljanje manjših pomanjkljivosti pri neenakomerni obliki obraza. Vendar nikoli z ostrimi linijami, saj v takem primeru napake celo poudarimo, razširimo. Torej lahko se igrate, vendar vedno zaključite z zabrisanim prehodom.

Barbara Husu je vizažistka. Med drugim organizira makeup delavnice, liči za vse priložnosti (tudi na domu), individualno svetuje pri pravi izbiri kozmetike in ličil, oblikuje obrvi ... Dosegljiva je na telefonski številki 041 513 898 in na Facebook strani.

Svetla polt

Svetli polti skoraj vedno najbolje pristoji rožnat odtenek rdečila. Uporabimo malo proizvoda naenkrat in dobro zabrišemo prehod. Nanesemo na lica in kar ostane na čopiču, potegnemo čez brado in sredino čela.

Srednja polt

Srednja polt bo videti najbolj sijoča z odtenkom marelice, ki je lahko včasih podobna tudi tonu zemlje. Ponovimo vajo z malo proizvoda naenkrat. Preveč nanešeno vsebino otresemo iz čopiča in potegnemo čez lica, kar ostane pa še na nos, brado in čelo.

Temna polt

Za temno polt bo prava izbira rdečila v barvi jagodnega ali opečnatega odtenka.

Namen rdečila je dodati malo barve na licih

Bodite vedno pozorne. Čeprav se vam bodo zdele barve podobne, morate vedeti, da rdečilo in bronzer nimata enake stopnje pigmentacije. Pigmenti, ki jih vsebujejo rdečila, so bolj koncentrirani. Cilj je definirana in osredotočena linija. Ravno zaradi koncentracije pigmentov moramo vedno zasenčeno linijo dobro zmehčati, saj se le tako izognemo preveč naličenemu obrazu. Dodaten nasvet je uporaba pravega čopiča. Namen rdečila je dodati malo barve na licih, dodati tridimenzionalnost obrazu in lep zdrav sijaj. Blush takoj razsvetli obraz na naraven način, še posebej, če uporabljate barve, ki so mehke in nežne.

Bronzer ali sončni puder pa je dragocen zaveznik za doseganje naravnega zagorelega videza in zmehčanje strogega učinka zelo svetle polti. Je edini pravi proizvod, s katerim lahko dosežemo svežo temnejšo polt, brez neestetskega videza obrazne maske, ki jo dosežemo z izbiro temne tekoče podlage.

Deli novico: