LIČNO, VSESTRANSKO, PA ŠE IZ NARAVNIH MATERIALOV! V Piranu bi to darilo lahko postalo uspešnica

Piran

Lepšega božično-novoletnega darila si piranski svetniki skorajda, kot kaže, ne bi mogli zamisliti. Po mnenju Okolja Piran imajo sirkove metle, ki so svetnike pričakale ob sedežih piranskega gledališča, veliko uporabno vrednost, poleg tega pa so narejene iz naravnih materialov. V javnem podjetju so, sodeč po njihovih odgovorih, izredno ponosni na podarjeno darilo, saj metel kar niso in niso mogli prehvaliti.

Piranske svetnike in svetnice je včeraj v dvorani pred sejo pričakalo presenečenje – ob sedežih so bile postavljene sirkove metle z napisom 'Okolje smo vsi', za katere se je izkazalo, da so praznično darilo Okolja Piran. Na plan so nato prišli očitki, da metla "ni sinonim za lepo in prijetno darilo", zato smo na javno podjetje naslovili vprašanja, kdo je sploh dal idejo za metle, nekateri namreč zamisel pripisujejo direktorju Okolja Gašparju Gašparju Mišiču. A na to vprašanje nismo dobili odgovora, so pa nam pojasnili, kaj so želeli z darilom sporočiti.

Po njihovih besedah je večina občinskih svetnikov in svetnic pozitivno sprejela in pohvalila domiselnost njihovega božično-novoletnega darila. "Lično obarvana metla je povezana z našo dejavnostjo in promovira skrb za čistočo in okolje. Sporočilo "Okolje smo vsi" je natisnjeno na ročaju, ker je skrb za urejeno okolico naša skupna odgovornost in hkrati v rokah slehernega posameznika," pravijo in se pohvalili, da ima metla poleg tega tudi veliko uporabno vrednost, "saj imamo vsi dvorišče, če ne lastno, pa vsaj skupno".

Naprej dodajajo, da je narejena iz naravnih materialov, "ker se naše podjetje zaveda pomena ohranjanja narave in tako deluje na vseh ravneh svojega odločanja ter delovanja", so ponosni na svoje darilo, ki so ga podarili svetnikom, prepričani pa so tudi, da je veliko bolj primerno kot prejšnja njihova darila, ko se je podarjalo plastične kantice oz. lončke za pisala.

Pri odgovorih pa niso pozabili niti na humor, saj, kot navajajo, njihove "sirkove metle niso atestirane za letenje, zato ne prevzemamo odgovornosti, če jo uporabijo za kaj drugega, kot za pometanje".

Da so res ponosni na svoje darilo, pa so potrdili tudi z zahvalo, ki so nam jo namenili: "Veseli nas, da smo z darilom, ki odraža naše vrednote, odnos do okolja in naše cilje, uspeli presenetiti obdarovance in na izviren način poskrbeli, da izstopa iz množice ostalih daril, kar ste z objavo v vašem mediju potrdili tudi vi v Regionalu. Hvala!"

Tako lepega darila pa se bodo jutri lahko razveselili tudi na Občini Piran, saj ga "bodo prejeli vsi zaposleni kot zahvalo za dobro sodelovanje in z željo, da v zadnjih dneh decembra simbolično pometejo slabe stvari v preteklost (ne pod preprogo) ter v novo leto vstopijo polni optimizma in dobre volje". Na Okolju pa so nam razkrili tudi, da so za eno sirkovo metlo odšteli 8,5 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  24 .12. 2021 ob  08: 17
Čisto simpatično in domiselno. Če je suha roba sinonim za kvalitetno domačo obrt in priznana blagovna znamka zakaj ne bi mogle bit tudi naravne in lične sirkove metle?! Vse se da če imaš dobro idejo
Šetaj.dalje |  24 .12. 2021 ob  07: 13
Hahahahhahaa!!! Okolje= stend up komedi????
Kakšna je razlika med Okoljem in norišnico? Samo telefonska številka ????! iz dreka v drek! Vam ne pomaga niti zdravljenje v Idriji! Pa vesele praznike????
kokodek |  23 .12. 2021 ob  20: 49
odlično, upajmo, da bodo metle pometle škodljivo oblast !