KAKRŠEN ŽUPAN, TAKŠEN DIREKTOR JAVNEGA PODJETJA? Bizarnostim v tej občini ni konca (FOTO)

Piran

Včeraj, 21. decembra, se je odvijala 26. redna seja Občinskega sveta Občine Piran, na kateri je potekala tudi prva obravnava predloga Odloka o proračunu Občine Piran za leto 2022. Tudi tokrat, kot je v Piranu pri različnih zadevah že skoraj običaj, pa ni šlo brez bizarnosti. Svetnike in svetnice je namreč v dvorani pričakalo presenečenje.

Ko so svetniki in svetnice vstopili v Gledališče Tartini, jih je na sedežih pričakala sirkova metla. Sprva jim je bilo precej nejasno, za kaj gre in kaj se pravzaprav dogaja, kasneje pa so ugotovili, da gre za božično-novoletno dariloOčitno gre za zamisel direktorja Okolja Piran Gašparja Gašparja Mišiča – na metli je namreč napis 'Okolje smo vsi'.

Nekoč tone pršutov, zdaj pa sirkove metle

Mišič je očitno poln "dobrih" idej, a so se te s časom precej spustile po lestvici standardov. Spomnimo, da je Mišič v času vodenja Marjetice Koper naročal na tone pršuta, samo v letu 2015 je naročil več kot dve toni pršuta v znesku 14.772 evrov – gre pa za stroške, ki so bili davčno nepriznani.

Gašpar Gašpar Mišič

Kako so se torej ob takšnem božično-novoletnem darilu počutili svetniki? Predvsem pa, kako so se počutile svetnice, ki jim je Mišič namenil metlo? Gre tu za prestop meje dobrega okusa?

Direktorju Okolja nekateri očitajo predvsem, da metla "ni sinonim za lepo in prijetno darilo" in se sprašujejo, kako bi se takšnega darila "razveselila" njegova žena. A Mišič se na Facebooku brani, da gre za "uporabno darilo", ki nosi jasno sporočilo. "Vsaka stvar (darilo) je uporabna, kakor za koga. Okolje smo vsi," je še navrgel, na vprašanje o ženini rekaciji na takšno darilo pa ni konkretno odgovoril.

Đenio Zadković

Niz Zadkovićevih absurdov

Piranska občina v tem mandatu sicer slovi po bizarnostih. Spomnimo se samo Zadkovićevih bizarnih pisem, namenjenih Donaldu Trumpu, generalnemu sekretarju Ban Ki Moonu in papežu, ki so odmevale po vsej Sloveniji, problematična pa je bila predvsem vsebina teh pisem.

V njih je župan razvil teorije o svojem imenu Đenio, kjer naj bi črtica v D predstavljala simbol krščanskega križa, ali pa njegovo pismo, v katerem Ban Ki Moona prosi, naj razglasi "svobodni teritorij ozemlja med Trstom, cono B in Koprom", kjer naj bi bila Banka Združenih narodov, ki bi jo po upokojitvi na tem položaju vodil prav generalni sekretar. Papeža pa je v enem izmed svojih pisem posvaril, da je hudič skrit v okultnem Rimu in "napovedal" vzpostavitev nove neodvisne cerkve "Tergeste", ki bo imela sedež v Piranu.

Kaj je pravzaprav Mišič želel sporočiti predvsem svetnicam in svetnikom ter obenem tudi javnosti s takim "darilom" in koliko je to davkoplačevalce stalo, pa bomo objavili takoj, ko prejmemo odgovore s strani Okolja na naša novinarska vprašanja. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  23 .12. 2021 ob  15: 07
Parcele novega sedeza? Na novi parceli ne bo novi sedez podjetja …garantiram
Imperio  |  23 .12. 2021 ob  14: 55
Svetnice in svetniki so pokrili izgubo okolja in sedaj (privatnik nepremičninar) uzurpator javnega denarja opozarja občane, da bo z njimi pometel. Kdo bedi nad premoženjem javnega podjetja?
Bodite pozorni na stavbo uprave, stavbo sedanje uprave, parcele za gradnjo v Sečovljah in parcele za kao novega sedeža uprave......
Genio lepe praznike
ManofSteel |  22 .12. 2021 ob  23: 10
Saj ne, da je v Lj. kaj boljša...pa še kje drugje bi se našlo po Sloveniji...sami "strokovnjaki"...pijančki butasti
ManofSteel |  22 .12. 2021 ob  23: 08
Kakšen narod, takšna je politika na obali. Pa naj mi kdor koli trdi nasprotno. Se mu lahko samo smejem v faco...nemarambutlov.presssss
Piranež |  22 .12. 2021 ob  16: 38
17
Metle za SVETNIKE in SVETNICE...ha,ha,ha,ha, če mene vprašate bi ji z veseljem podaril tudi KRAMPE in LOPATE.. Saj veste, kaj mislim jQuery1123037646595379287384_1640187226502 Je treba pač delat ne pa bla,bla,bla,bla in sejnino kasirat.
 |  22 .12. 2021 ob  16: 25
11
Ko človek to prebere, se lahko samo zjoka. Mišič dela probleme, odkar vem za njega. Jaz se samo bojim, da te občine ne bomo nikoli več rešili, če ostanejo takšni na oblasti. Že zdaj se Mišič obnaša, kot da je župan in Đenio njegov hlapec. Meni je to osebno totalno skregano z vsako pametjo. Zdaj se spravi Mišič urejati okolico, saditi drevesa in rože po Portorožu in Luciji. Ne vem no, ljudje dragi. Mišič kandidat za župana: človek, ki je pred tem že kadidiral za župana tako v Kopru, Ankaranu in v Piranu, za moje pojme nima nikakršnih iskrenih in poštenih namenov, še posebej do nas občanov. lažno vračanje finančnega dolga občini, nakupi službenih vozil, katere nato vozijo vsi njihovi družinski člani, Anbot je vrgel v Piranu na cesto, da bo lahko naredil restavracijo v Župančičevi ulici in s tem bi zaprl to ulico, da bo lahko imel spet on svoj košček zemlje. Totalna anarhija. In Đenio, tebe je pa lahko samo sram. V glavi si si ustvaril iluzijo, zato si sedaj daleeeeč daleeeeč od realnosti. Ubogi ti in tvoji planeti. Ubogi naši otroci...
Gabrijel |  22 .12. 2021 ob  15: 43
13
Si predstavljate svet, če ljudje nehamo soditi česar ne poznamo, si nehamo domišljati, da lahko stopamo v čevlje drugih, in se držimo reka najprej pometi pred svojim pragom? Ta metla je težka, prag ogromen, smeti pa dovolj, da nam v življenju ne bo dolgčas. Bolj ko bo prag čist, bolj bo lepšal celotno bližnjo in širšo okolico. Bil bo lepota tudi za druge oči, vzor za druge duše iskanja, upanje za druge obupane v gorah smeti. Oh kako zelo to velja za Piran...pa ne zgolj Piran
Obala1 |  22 .12. 2021 ob  14: 56
13
No metla bi za malega Misa bila lahko tudi prevozno sredstvo …vendar v obcini z taksnim županom se nic za cudit