LEGENDARNI GAVIOLI V ROKE CELJANU: Na vidiku zadnja zabava?

Izola

Izolska Ambasada Gavioli je dobila novega lastnika. Od Mercatorja je prostore, v katerih domuje znana diskoteka, kupilo celjsko podjetje Elektro Turnšek nepremičnine, pišejo Primorske novice. O načrtih z znamenito halo so v podjetju skrivnostni.

Novi lastnik okoli hektarja velike parcele v izolski industrijski coni je že vpisan v zemljiški knjigi. Podjetje Elektro Turnšek nepremičnine vodita Janko Turnšek in njegova hčerka Tanja, drugih zaposlenih pa družba, ki se po dostopnih podatkih ukvarja s poslovnim svetovanjem, nima.

Po napovedih iz Celja do konca leta sprememb ne bo, do takrat bo namreč delovala diskoteka pod vodstvom ekipe Fetch the Vibe. Kakšno dejavnost bodo 'naselili' na dosedanje območje zabave, naj bi bilo po besedah Turnškove soproge Marte preuranjeno napovedovati. Kot dodaja časnik, pa si izolska občina na tem območju želi proizvodno-trgovske dejavnosti.

Družina Turnšek ima sicer v lasti več podjetij, ki se med drugim ukvarjajo tudi s proizvodno dejavnostjo, a na vprašanje, ali bodo širili proizvodnjo v Izolo, niso želeli odgovoriti. "Lotili se bomo neke naložbe," je za časnik skopo dejala Turnškova. Povedala ni niti, ali nameravajo halo iz leta 1995, ki nosi ime italijanskega arhitekta Giannija Gaviolija, porušiti.

Koliko so odšteli za Gavioli in pripadajoče zemljišče, je poslovna skrivnost, v Mercatorju pa so razkrili le, da so s prodajno ceno zadovoljni. Nepremičnino so sicer pred tremi leti ovrednotili na skoraj dva milijona evrov, po neuradnih podatkih časnika pa naj bi sedaj iztržili nekje med 50 in 75 odstotki omenjene vrednosti.

Deli novico:

kockar79 |  09 .11. 2017 ob  21: 07
-1
škoda škoda škoda ena in edina ambasada najlepše trenutke svojga življenja sem preživel od leta 96 do 2012 hvala bogu da se živel v tistem obdobju
@erazem |  08 .11. 2017 ob  20: 55
Za te lestvice in reklame se plača in to ne malo. Namesto da bi na Balkanu uredili osnovno infrastrukturo in izboljšali življenje prebivalcem plačujejo za lestvice da bi bili med top 10. Medtem pa se mladi množično izeljujeo na sever v države ki niso na lestvicah tudi v slovenijo v kar se lahko sam prepričaš. Ja 100 let in razlika je vsako leto večja.
erazem |  08 .11. 2017 ob  19: 58
-2
Če bi bil Balkan 100 let za ostalimi Beograd nebi bil med 10 najboljšimi prestolnicami zabave. Škoda je prostora, ker bi lahko bil bolje izkoriščen vsa leta. Kje piše da ni prostor primeren za raznorazne prireditve in ne samo tuc-tuc 1x/mesec. Občina pa je s Kolencem na čelu itak kratkovidna in brez vizije. Kulturnega doma v IZOLI ni in takšen prostor je dobrodošel do izgradnje novega. Kdo rabi dodatne mercatorje, špare, lidle... Folk itak ma vsak dan manj dnarja..
bombadevedesetih |  08 .11. 2017 ob  17: 25
A G !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Izolan |  08 .11. 2017 ob  10: 15
Obala in današnja mladina ne bo nič zgubila. Časi ko je mladina hodila v diskoteke so že zdavnaj minili. Diskoteke se povsod po Evropi zapirajo ker so out, razen na Balkanu še cvetijo, sam tam so tko sto let zadaj.
Izolan |  08 .11. 2017 ob  10: 09
Ta zgradba ni druga kot za podret. RUŠI MIŠKO
@ Izola |  08 .11. 2017 ob  07: 08
Kaj misliš da tisti folk ki prodaja na ulicah in podobni ko ni odprta ambasada tudi daja kuverte na občino??
Nehaj plockat take bedarije....kaj v bivšem tušu, bivšem tivoliju in podobno so dajali vsi kuverte na občino????
Zresni se malo...v vsakem mestu so dilerji in vedno bo tako....!!!!
Izola |  08 .11. 2017 ob  06: 21
Nekdo je mastno dobival kuverte na obcini da se je lahko prodajala droga v Gavijoliju.
hahaha |  08 .11. 2017 ob  00: 02
Samo to bi rad napisal...za tiste ki pravite da je AG kriva za drogirance v Izoli in širši okolici.
Jaz sem hodil v AG skoraj 10 let...od mojega 16 leta...moj prvi joint sem pokadil z prijatelji na ulici pri 18 letih....moje prvo srečanje z ekstaziji pa je bilo v enem kafiču v Kopru ki res nema veze z AGjem.
Pa da ne govorim o raznih privat žurih pri komu doma in podobno je bilo droge na pretek.
Hočem samo povedat da ni AG kriva da se folk drogira....droga je danes povsod. ...na ulici folk kadi...za vogalom se folk špika v žilo. ....vi pa pravite da je vsega AG kriva....bodite malo resni in pustite mladini še zadnjo pravo diskoteko za zurat....ker če ne so bo folk začel drogirat iz obupa ker ne bo vedu kam it. ....hahaha
AG zakon!!!!!
kjočola |  07 .11. 2017 ob  21: 32
Pišite kar hočete ampak AG je z leti postal legendarna lokacija, primerljiva s Top lokacijami po svetu.
Razni VIP Room, Papagayo, Byblos, Jimmy's, Ministry of Sound... niso prav nič boljši... razen (morda) po potrošnji obiskovalcev.

Izola se mora odločiti, ali hoče svojo prihodnost graditi na penzionerih, ali na mladini.

Alchemist |  07 .11. 2017 ob  19: 07
11
Živi bili pa videli. Če bodo ti Turnški imeli kej soli v glavi, bodo tu ohranili elektronsko glasbo, ki ima ze zaradi tradicije in stalne publike tu dom in lahko prinaša še dober donos. Če bi res kaj investirali in morda tudi izboljšali glasbeni program, bi bila to dvojna zmaga. Če bodo zadevo zaprli in halo vrnili v prvotno stanje, pa je to škoda za slovensko in obalno kulturno sceno. Mladina pa je že itak tako ali tako obupana, ker prostora zanje ni. Inde zaprl, Argo zaprl, Tuš zaprl, vse se zapira...
Rantan |  07 .11. 2017 ob  19: 05
Vse te okupatorje iz Ljubljane in Celja izgnat iz Istre.Vse so nam uničili...ostala je še Luka.
1