LAHEK PLEN ZA TATU V OKOLICI DEKANOV: Vozilo je bilo odklenjeno, ključi pa kar v ključavnici

Kronika

V okolici Dekanov je bil ponoči ukraden osebni avtomobil znamke Mazda 6, črne barve, reg. št. KPDF-922. Vozilo je bilo odklenjeno, kontaktni ključi pa v ključavnici. Lastnik ima za 7.500 eur škode. Občane opozarjamo, da za svojo lastnino poskrbijo na primeren način, predvsem pa ne puščajo odklenjenih vozil, poleg tega pa še ključe v kontaktni ključavnici.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 83-ih primerih in na številko 113 prejeli 305 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome, šest tatvin, dve lahki telesni poškodbi ter po eno kaznivo dejanje prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, grožnja, nevarna vožnja, nasilje v družini in neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali osemkrat.

V Sežani je nekdo poskušal vlomiti vrata skupnih kletnih prostorov stanovalcev stanovanjskega bloka, vrata za dostop v posamezne kleti in vrata kolesarnice.

Policisti so v Ilirski Bistrici pri izstopni kontroli mednarodnega potniškega vlaka pri 38-letnemu Nemcu našli in zasegli 45 g posušenih rastlinskih delcev, za katere se sumi, da je prepovedana droga konoplja. Po opravljeni analizi bodo zoper Nemca podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

V Portorožu je bilo ukradeno motorno kolo znamke Gilera, tip Runner 180, sivo črne barve. Lastnik ima za 800 eur škode.

Policisti bodo podali kazensko ovadbo zoper 29-letnega moškega, doma iz Ankarana za kaznivo dejanje Nasilje v družini, ker je v okolici Ankarana žalil in pretepal 29-letno bivšo partnerico in jo pri tem lažje telesno poškodoval.

V okolici Pivke je bilo vlomljeno v trgovino z mešanim blagom, kaj je bilo ukradenega še ni znano.

V Ilirski Bistrici je bilo na delovišču vlomljeno v štiri kontejnerje in objekt. Storilec je iz enega kontejnerja ukradel več kosov elektroinštalacijskega materiala iz treh kontejnerjev pa ni ukradel ničesar. v objektu je vlomil v kletne prostore, kjer je ukradel več kosov električnega orodja in povzročil za 2.000 eur škode.

Policisti so v Portorožu 19-letniku zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zoper njega bo uveden hitri postopek z odločbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  28 .08. 2021 ob  10: 26
Ko se soočite z lopovom iz oči v oči ugotovite, da so oni čisto navadni, zelo previdni ljudje in nobeni agresivci. Pred tem pa: polomil mu bom roke, noge, razbil nos če ga dobim itd. Torej, če lopova dobite v elementu, vzamte prvo letev, kij, kol in v napad.