KOZINOVA V STOŽICAH DO PETIH NASLOVOV SVETOVNE PRVAKINJE: "Bila je res težka borba, dala sem vse od sebe" (VIDEO)

Slovenija

Slovenska boksarka Ema Kozin je v Ljubljani dobila tudi dvoboj s Švedinjo Mario Lindberg in osvojila naslove svetovne prvakinje v super srednji kategoriji po verzijah WBF, WIBF, WIBA, GBU in IBA.

V zelo izenačenem dvoboju so v uvodnih rundah razliko v številu čistih udarcev videli le sodniki. V nasprotju s pričakovanji pa je Švedinja v zadnjih rundah v dvorani Stožice postajala vse močnejša. Morda je vedela za zaostanek iz prve polovice dvoboja, ali pa se je le držala nepisanega pravila, da ima domač boksar v pomembnih dvobojih vedno tudi minimalno prednost pri sodnikih.

Tesno borbo so sodniki na koncu dosodili Kozinovi, Švedinja pa je ob robu ringa pokazala nesporno nestrinjanje s sodniško odločitvijo. "Za dobro borbo sta potrebna dva. Razumem, da je bila Švedinja razočarana, saj je bil dvoboj res izenačen, a sama zase mislim, da sem bila boljša," je v prvem odzivu po dvoboju v ringu povedala Kozinova, ki je imela v domači dvorani tudi bučno podporo občinstva, med drugimi pa si je dvoboj ogledal tudi najboljši slovenski boksar v zgodovini Dejan Zavec.

IBA, WBF, WIBA, WIBF & GBU WORLD CHAMPION "EMA " The Princess" KOZIN ???????????????????????? Borba je bila pricakovano tezka, taktika obrambnega boksa je bila odlicna izbira. Hvalaaaa vsem sponzorjem, prijateljem, trenerskemu kadru in seveda ROCK SKUPINAM in seveda logisticni podpori. Ema Kozin Mirco Scoco

Objavil/a Rudolf Pavlin dne Nedelja, 06. oktober 2019

Večer CFC 5 je ponudil 12 borb. Eden vrhuncev večera je bil tudi nastop boksarja Andreja Bakovića v supervelterski kategoriji. Proti izredno hitremu Srbu Martinu Boškoviću je novi up slovenskega boksa zmagal v drugem krogu po močnem udarcu v pleksus. Za Ljubljančana je bila to že deseta zmaga v desetem poklicnem nastopu. Monika Kučinić se je z Italijanko Irene Roggio potegovala za naslov svetovne prvakinje WCTS v borilni veščini K1. Gledalci pa so videli še eno od borb, ki ni trajala niti do konca prve runde, saj je Italijanka dvakrat padla po močnih udarcih Slovenke, iz njenega kota pa je v ring priletela brisača.

Tako se praznuje zgodovinski uspeh! Bravo Ema Kozin!

Objavil/a Mitja Q Brgant dne Nedelja, 06. oktober 2019

"Pričakovala sem težko borbo, saj je nasprotnica izkušena. Verjela pa sem vase in vedela, da bo približno tako, kot je bilo," je v prvem odzivu po tekmi povedala Kučinićeva. Bojan Kosnedar - Želva je osvojil pas CFC v borbi MMA s Slavoljubom Mitićem. Po borbi je Kosnedar priznal, da bi sklenil športno pot, če bi izgubil. "Nisem bil boljši. Sreča je bila tokrat na moji strani. Enkrat zmaga eden, enkrat drugi in kar nekajkrat sem bil na napačni strani. Danes je bil na pravi," je po tekmi pokomentiral slovenski tekmovalec.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija