KOPRČANI SE NE BOJIJO VLOGE FAVORITA: V Bonifiki pričakujejo podporo s tribun, obeta se bogat spremljevalni program

Koper

Dvorana Bonifika v Kopru bo v soboto in nedeljo prizorišče zaključnega turnirja košarkarskega pokala Spar. Poslastica bo že prvi polfinale, v katerem si bosta nasproti stala domača Sixt Primorska, branilka naslova, in dvajsetkratni pokalni prvak Slovenije, Petrol Olimpija.

V drugem polfinalu ob 18.30 - prvi je na sporedu ob 15.30 - bosta igrala Helios Suns in Hopsi Polzela, finale v nedeljo pa bo ob 16. uri. Vse tekme bo prenašal Šport TV.

Vsi štirje udeleženci zaključnega turnirja že imajo v svojih vitrinah pokalni naslov. Sixt Primorska je svojega edinega osvojila lani v Tivoliju, Ljubljančani so nazadnje slavili 2017, Helios Suns je bil prvak 2007, Hopsi s Polzele pa 1996.

Na novinarski konferenci v Ljubljani so spregovorili vsi štirje trenerji. Glede prvega polfinala sta se Jurica Golemac in Saša Nikitović strinjala, da so favoriti Koprčani, pri drugem polfinalnem paru pa sta Boštjan Kuhar in Dejan Jakara poudarila, da bodo o finalistih odločale malenkosti in dnevna forma.

"Zaključni turnirji pokala so svojevrstna loterija, saj popravnega izpita nimaš. Ali zmagaš in greš v finale, ali pa izgubiš in končaš tekmovanje. Letos bo zagotovo spet zelo zanimivo, zato komaj čakamo, da se začne. Ne bežimo od vloge favorita, saj se zavedamo, da bomo imeli v polni dvorani Bonifika glasno podporo s tribun in da so lahko prav navijači jeziček na tehtnici v primeru izenačene končnice," meni strateg Sixt Primorske Jurica Golemac.

Trener Petrola Olimpije Saša Nikitović je vlogo favorita z veseljem prepustil Koprčanom. "Sixt Primorska je vodilna ekipa lige Aba 2, kjer je izgubila le eno tekmo, redni del lige Nova KBM je končala na prvem mestu in je hkrati še gostitelj zaključnega turnirja. Igralsko je odlično sestavljena, ima dobro vodstvo, zato nas čaka težko delo. Odigrati bomo morali eno najboljših tekem v sezoni," je dejal Nikitović.

Sixt Primorska kot organizator zaključnega turnirja ob Košarkarski zvezi Slovenije se je dogodka lotila z veliko vnemo ter športni del nadgradila z zabavo . Po končanih tekmah bodo lahko navijači druženje nadaljevali na brezplačnih koncertih v centru Kopra, kjer bodo med drugimi nastopili Lea Sirk , skupina Elvis Jackson in Mambo Kings . Cene vstopnic v predprodaji so osem evrov za oba polfinala, na dan tekme bodo dva evra več, v prodaji pa je tudi paket vstopnic, ki zajema ogled vseh treh tekem. V predprodaji je cena slednjega 12, na dan polfinala pa 15 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija