KOPER BO DOBIL PARKIRNO HIŠO SONCE: Svetniki potrdili še novelacijo investicije za garažno hišo pod Muzejskim trgom

Koper

Koprski občinski svet je na današnji seji potrdil novelacijo investicijskega programa za gradnjo podzemne garažne hiše pod Muzejskim trgom. Svetniki so poleg tega razvojni program občine do leta 2022 dopolnili s projektom parkirne hiše Sonce.

Novelacija investicijskega programa za garažno hišo pod Muzejskim trgom, ki po tekočih cenah znaša 6,8 milijona evrov, je bila potrebna zaradi zamika pri časovnici - prvotni investicijski program je občinski svet potrdil pred dobrima dvema letoma. Gradbeno dovoljenje je bilo namreč izdano oktobra 2018, a je postalo pravnomočno šele maja letos, je pojasnil vodja samostojne investicijske službe Petar Ziraldo.

Eden od razlogov za novelacijo je tudi vloga občine za pridobitev sredstev finančnega instrumenta oz. posojila v okviru operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020 v višini 2,7 milijona evrov znotraj dolgoročnega, štirimilijonskega kredita, sklenjenega pri Sid banki. Dela trenutno sicer potekajo po planu, je še pojasnil Ziraldo. Dela so se začela junija in bodo predvidoma trajala 15 mesecev.

Svetniki so danes potrdili tudi predlog dopolnitve načrtov razvojnih programov mestne občine do leta 2022 s projektom parkirne hiše P+R Sonce. Uvrstitev projekta je predpogoj za nadaljnje aktivnosti za umestitev omenjene parkirne hiše. Z investicijo, vredno slabih 5,6 milijona evrov, bi občina v petih etažah pridobila skupno okoli 460 novih parkirnih mest. Občina bo v nadaljevanju z natečajem iskala strokovno najprimernejšo rešitev za omenjeni projekt.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  12 .07. 2019 ob  17: 22
Za zdaj smo izgubili lepo asfaltirano ulico Belveder, ki je v smeri navzgor bila prekopana in nekaj za silo "zaflikana" z betonom. Dobili bomo pa garažno hišo, ki bo tako draga, da v njej ne bomo parkirali.
td |  11 .07. 2019 ob  20: 16
10
Povsod bi morali gradit garažne hiše, nesmisel je, da pločevina pokriva za stadione prostora. Idealne so eno ali dvo nadstropne. Pohvale.