KONEC ZGODBE ZA TZ PORTOROŽ? Odločitev glede likvidacije najverjetneje še pred koncem poletja

Piran

Minuli četrtek je odstopil direktor Turističnega združenja (TZ) Portorož Aleksander Valentin. Konkretnih razlogov za takšno odločitev ni podal niti članom nadzornega sveta. V dogovoru z njimi bo funkcijo opravljal do konca septembra. Kaj se bo z združenjem zgodilo po tem, smo vprašali predsednika nadzornega sveta in direktorja piranske občinske uprave Roberta Smrekarja.

Robert Smrekar

"V svoji odstopni izjavi razlogov za svojo odločitev ni navedel, iz razprave pa je bilo razbrati, da se je za ta korak odločil iz osebnih razlogov," je na naše vprašanje odgovoril Smrekar. Da bo funkcijo opravljal še do jeseni, je bil dogovor, ki so ga nadzorniki sklenili skupaj z Valentinom. Ali bodo iskali novega direktorja, se bodo odločili na eni od prihodnjih sej.

"Možnost je seveda tudi imenovanje vršilca dolžnosti, zlasti če upoštevamo načrte piranske občine glede prenosa dejavnosti lokalne turistične organizacije na Avditorij Portorož," pravi Smrekar. Odločitev, koga bo občina določila za izvajanje turistične promocije, je v rokah občinskega sveta in po mnenju Smrekarja niti ni tako zelo pomembna statusna oblika izvajalca – ali gre za javni zavod, režijski obrat, družbo z omejeno odgovornostjo …

V 80 odstotkih občin po Sloveniji turistično promocijo izvajajo javni zavodi. "Pomembneje je, po moji oceni, vprašanje odnosa vseh deležnikov do turistične promocije ali širše gledano, do realizacije turistične strategije Občine Piran," navaja Smrekar. Za portoroško turistično združenje piranska občina neprestano zagotavlja denar za financiranje in ni zašlo v finančne težave.

Ni pa izključeno, da se TZ Portorož obeta likvidacija, ki bi po navedbah Smrekarja znala trajati od treh mesecev do pol leta. "Odločitev je v rokah skupščine združenja. Zanjo mora glasovati vsaj tri četrtine vseh glasov, pri čemer ima občina zgolj polovico glasov. Občina sama ne odloča o likvidaciji," pojasnjuje.

O tem naj bi na skupščini odločali na eni od prihodnjih sej, najverjetneje pa še pred septembrom. Vsem zaposlenim bodo v primeru likvidacije ponudili delo v Avditoriju Portorož.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija