KDO SO NAJBOLJŠI SUPARJI V DRŽAVI? V zalivu pred Bernardinom zbrani številni ljubitelji te športne discipline

Piran

V nedeljo je pred Bernardinom potekalo že šesto državno prvenstvo v deskanju z veslom (SUP). Tekmovanje je v zaliv pred Bernardinom pritegnilo številne ljubitelje te športne discipline, ki je v Sloveniji čedalje bolj priljubljena. Na prvi regati, kjer so se pomerili izkušeni tekmovalci, je na 6. SUP državnem prvenstvu v moški kategoriji zmagal Bojan Boštjančič iz SUP Klub, v ženski pa Natalija Fon Boštjančič tudi iz SUP Klub. Med mladinci je bil najhitrejši 18-letni Patrik Šime Olič iz ŠD Keka Piran, med mladinkami pa 18-letna Maja Dovžan iz SUP Klub.

V Športnem društvu KEKA Piran, ki je v sodelovanju s SURF zvezo Slovenije organiziralo tokrat že 6. državno tekmovanje v tej disciplini, so bili z udeležbo tekmovalcev in potekom državnega prvenstva zadovoljni.

Šesto državo prvenstvo v deskanju z veslom, ki je minilo v znamenju sonca in vročine, je letos privabilo v Portorož skupno le 16 tekmovalcev iz vseh koncev Slovenije in Italije. Čas za ogrevanje in prosti trening je potekal pred Bernardinom od 10. do 12.30, ko je bil start prve regate. Tekmovalno polje, dolgo 18 km, je potekalo med Portorožem in Strunjanom.

Po napetem in napornem tekmovanju je naziv državnega prvaka v deskanju z veslom v moški kategoriji osvojil Bojan Boštjančič iz SUP Klub, kot drugi najboljši je v cilj priveslal Marko Milenkovič iz SUP Klub, med tri najboljše pa se je uvrstil še Tomaž Jensterle iz SUP klub. V ženski kategoriji je naziv državne prvakinje osvojila Natalija Fon Boštjančič iz SUP Klub, drugo mesto Hana Pušljar iz Tiki Team, tretje mesto pa Maja Dolžan iz SUP klub. Med mladinci se je najbolje odrezal 18-letni Patrik Šime Olič iz ŠD Keka Piran, med mladinkami pa 18-letna Maja Dovžan iz SUP Klub.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija