KAM POSTAVITI BOŽIČNO DREVO? Feng shui nasveti za boljše počutje med prazniki

Trendi

Veščina feng shui je stara najmanj 6000 let. Poučuje urejanje prostora in življenja skladno z okoljem zaradi zdravja in sreče ljudi. Cilj je privlačnost in pretok življenjske energije v bivalnih prostorih.

Po feng shui veščini je božično drevo najbolje postaviti na južni ali jugovzhodni del stanovanja. Če vam ne uspe postaviti drevesa na najbolj primerno mesto, lahko pretok življenjske energije izboljšate z okraski in barvami.

Božično drevo naj bi imelo enako energijo, ne glede na to, ali je plastično ali pravo. Pri okraskih ne pretiravajte z rdečo barvo, ker ima energijo ognja, ta pa lahko izzove napetost. Barve naj bodo skladne z barvami, ki jih imate doma.

Če boste drevo postavili na sever, naj bodo okraski temno modri, sivi, srebrni, črni, beli, zlati, valoviti ali okrogli. Lučke naj bodo bele.

Če bo drevo na severovzhodu, uporabite rdeče ali oranžne barve, lahko tudi barvo ciklam, rumeno in vse zemeljske tone.

Za vzhod in jugovzhod so primerne barve lesa, modra, zelena, turkizna, oblike okraskov pa daljše.

Če bo drevo na jugu, uporabite rdeče okraske, pomarančne barve, barvo ciklam, zelene, modre in naravno dekoracijo zvezdastih ali zašiljenih oblik.

Za jugozahod uporabite zemeljske tone, rumeno, pomarančno, rdečo, barvo ciklam, med oblikami pa vodoravno, kockasto ali pravokotno.

Na zahodu in severozahodu uporabite zemeljske tone in barve kovine – belo, sivo, zlato. Uporabite lahko kristal, ogledalca in okroglo obliko.

Božičnega drevesa ne smete postaviti na hodnik ali na mesto, kjer bo blokiral prehod. Niti ga ne postavljajte ob kamin ali radiator, saj se bo hitro posušilo.

Naredite dobro selekcijo in izberite samo okraske, ki so vam zares všeč.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija