KAJ SE DOGAJA NA FERRARSKI ULICI V KOPRU? Stroji rušijo skelet stavbe, ki že leta kazi podobo mesta, nastaja nov projekt (FOTO)

Koper

Po četrt stoletja so se pričele "premikati stvari" na Ferrarski ulici 17 v Kopru. Skelet stavbe, ki stoji na zemljišču ob koprskem sodišču in vrsto let kazi podobo mesta, bodo vendarle podrli, na njegovem mestu pa bo zrasel nov projekt.

"Dogaja se nekaj novega v Kopru. Ali se podira skelet stavbe ob sodišču, ki je kot taka skoraj dve desetletji sprožala vprašanja prebivalcev in mimoidočih, zakaj stavbe po tolikih letih ne dogradijo? Očitno se nekaj premika, zanimivo bi bilo izvedeti, kaj," je v sporočilu, ki smo ga prejeli v uredništvu, zapisal radovedni bralec in v dokaz priložil fotografije.

Za pojasnila smo se obrnili na Gašperja Vinčeca, direktorja podjetja Dom navtike, ki je že 25 let polovični lastnik zemljišča na Ferrarski ulici 17 in glavni investitor novega projekta. Nekdanji jadralec nam je pojasnil, da bo na mestu razpadajočega skeleta nastal objekt s sodobnimi stanovanji in poslovnimi prostori, imenovan Ewol Residence.

Gašper Vinčec (na levi)

Pritličje bo urejeno za poslovno-trgovske namene, prvo nadstropje bo deljeno na poslovne prostore in manjša stanovanja, višje etaže pa le stanovanjem. V petih etažah bo objekt tako nudil 34 sodobnih stanovanj različnih kvadratur, v kletnih prostorih pa 140 parkirnih mest.

Kot nam je še povedal Vinčec, je vselitev predvidena v septembru 2020.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  07 .08. 2019 ob  13: 32
Čigava pa je bla ta parcela?
Žare |  07 .08. 2019 ob  12: 38
končno je zaokrožena KRAJA parcele 1579 k.o. KOPER, ki so jo samooklicani beli ovratniki ukradli lastnikom v segmentnih kriminalnih postopkih "lastninjenja" tujega imetja
ČESTITAM
Črni |  07 .08. 2019 ob  08: 35
Taka stavba pa res ne spada v stari del mesta Koper ... Upam da vas Zavod za dediščino malo po prstih... Naredite nekaj v stilu halo no... nismo Kalifornija ... Pa spet, ali bo kaj tudi za mlade družine ali samo evrčke?
Tina K. |  06 .08. 2019 ob  22: 16
Čudno da bo župan MOK dovolil nekaj modernega. Nekaj ne stima
Mogoče misli da je to kaj povezano z obljubljeno kanalizacijo?
galeb |  06 .08. 2019 ob  13: 49
-8
Od kar imamo novega župana, je končno to prva lepa novica za mesto Koper! Pohvalno.