KAJ IŠČEMO NAJPOGOSTEJE PRI PARTNERJU ZA DOLGO ZVEZO? Dejansko sta pomembni samo ti dve lastnosti

Trendi

Najpogosteje pri partnerju za dolgo zvezo iščemo ljubeznivost in spoštovanje, trdijo psihologi. Predan, vesel, duhovit, simpatičen, dober kuhar, dober prijatelj, zaželen v družbi, na dobrem glasu, spreten, aktiven, empatičen … vse to naj bi bile lastnosti, ki se pogosto znajdejo na popisu lastnosti, ki jih ženske želijo pri partnerju. Previsoke zahteve? Dejansko naj bi imeli ljudje pri iskanju partnerja zelo nizka merila.

Če ste dobili vtis, da so ljudje preveč zahtevni pri iskanju partnerja, se je izkazalo, da je resnica ravno nasprotna. Merila so zelo nizko postavljena. Pravzaprav ljudje iščemo pri partnerju samo dve stvari, ljubeznivost in spoštovanje. Psihologi, ki jih je vodil Duan C. Welch, so dokazali, da zveza, v kateri ni ljubeznivosti, ne bo obstala.

Druga stvar, na kateri mora bazirati zveza, je spoštovanje. Bodite pozorni, kako nekdo govori o bivših partnerjih, saj bi že jutri lahko na enak način govoril o vas. Njegovo vedenje do ljudi v okolici pokaže, koliko jih spoštuje in koliko jim je pripravljen pomagati. Tako boste dobili sliko, kako bi lahko nekega dne bil videti vaš odnos s to osebo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  17 .11. 2019 ob  11: 52
Glede na dejansko stanje, ta podvig očitno uspe zelo redkim.