JUDOISTI 'NA POLNO' VADIJO V IZOLI: Septembra jih čaka svetovno prventsvo

Izola

Telovadnica OŠ Livade v Izoli te dni tradicionalno gosti poletne priprave judoistov iz različnih držav. Kljub vročini zavzeto trenirajo tudi slovenski reprezentanti, ki so z mislimi že pri septembrskem svetovnem prvenstvu v azerbajdžanskem Bakuju. Naši aduti so z dosedanjimi pripravami zadovoljni in samozavestni, da se bodo lahko borili za sam vrh.

Adrian Gomboc

V prvem, članskem delu, bo v izolskih Livadah sodelovalo rekordno število udeležencev, nekaj več kot 350 judoistk in judoistov iz 17 držav. Evropski prvak v kategoriji do 66 kg Adrian Gomboc je priznal, da je v Izoli te dni zelo vroče, vendar so pogoji za vse enaki: "Pravijo, da težji pogoji delajo šampione in jaz grem s tako miselnostjo v vsako borbo in dajem svoj maksimum na teh treningih."

Telovadnica OŠ Livade

Sicer pa je Gomboc dodal, da je z naborom sparing partnerjev zadovoljen, saj je pester izbor z mnogimi judoisti iz tujine. Čeprav ga pred svojim prvim svetovnim prvenstvom čaka še težko delo, meni, da bo za Baku pripravljen. Na nedavni veliki nagradi v Zagrebu mu je sicer malo zmanjkalo za medaljo, vendar je videl, da se še vedno suče okoli vrha: "Seveda je cilj vedno medalja, biti prvak, ampak vem, da bo zelo težko, sem pripravljen pa na vsakega."

Telovadnica OŠ Livade

Gomboc: 'Za dvoboj z Japoncem bo potrebna drugačna taktika'

V Zagrebu je Gomboc videl, kaj ga čaka, in pri tem dodal, da se bo naslednjič treba japonskega borca, ki se je nazadnje zelo dobro pripravil nanj, drugače lotiti. Sicer pa so tu še Kazahstanci, Korejci in tudi Brazilci, tako da je spekter potencialnih nosilcev medalj zelo širok, je še ocenil.

Ana Velenšek

Velenškova: 'Naučeni smo pozabljati zmage'

S partnerkami na treningih v Izoli je zadovoljna tudi Ana Velenšek, saj je dobro zastopana tudi najtežja kategorija, v kateri nastopa. Glede zmage v Zagrebu pravi, da so naučeni pozabiti take stvari, čeprav ji je tekma prinesla določeno mero samozavesti: "Zdaj so priprave za svetovno prvenstvo in je treba trenirati na polno." Kot je ocenila, je način borbe v novi kategoriji že "naštudirala". "Zdaj je treba samo to nov stil borbe peljati naprej in ga trenirati," je dodala.

Ritem priprav na svetovno prvenstvo, ki bo letos nekoliko pozneje v sezoni, je sicer ostal enak, dejstvo, da se že začenja lov na olimpijsko normo, pa nanjo ne vpliva, saj je veliko tekem. "Je pa vedno cilj čim manj tekem in tam čim boljši rezultati," je še pojasnila Velenškova.

Tina Trstenjak

Trstenjakova: 'Prihajajo mlade tekmovalke, konkurenca je vse večja'

S pripravami je zadovoljna tudi olimpijska prvakinja Tina Trstenjak: "Zaenkrat vse teče po načrtu, brez poškodb, tako da zaenkrat gre." S samim izkupičkom zadnje velike nagrade, kjer je v kategoriji do 63 kg osvojila srebro, je zadovoljna, manj pa z napakami, ki jih še dela. Kot je dodala, gre sicer vse v smeri priprav na svetovno prvenstvo.

Tudi Trstenjakova se z lovom na točke za olimpijske igre ne obremenjuje. "Gledam, da prikažem čim boljše borbe, čim lepši judo," je pojasnila ter dodala, da opaža vse večjo konkurenco s prihodom mladih tekmovalk, tudi slovenskih.

Deli novico:

lol |  13 .08. 2018 ob  10: 58
močno presega eurofest :)?
Pika |  02 .08. 2018 ob  07: 34
-1
Zelo lepo, saj je Izola znana po mestu športnikov. Bravo.
BRAVO |  02 .08. 2018 ob  00: 26
To srečanje judoistov je svetovni dogodek in močno presega Eurofest . po kvaliteti športnikov in po vrhunski organizaciji .. bravo