Izvršna direktorica Burberryja odhaja v Apple

Angela Ahrendts bo prihodnje leto po dolgih letih zapustila položaj izvršne direktorice britanske luksuzne modne hiše Burberry, so sporočili iz družbe. Ahrendtsova bo odšla v ameriško tehnološko podjetje Apple, kjer bo odgovorna za strateško usmerjanje, širjenje in operacije v trgovini na drobno.

53-letna Ahrendtsova, sicer Američanka, je na čelu Burberrya že okoli sedem let, v času njenega vodenja pa se je britansko podjetje, znano po rdečih, rjavih in črnih dizajnih na oblekah in torbicah, močno razširilo na hitro rastoče trge, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ahrendtsova bo prihodnje leto nastopila zanjo vzpostavljeno funkcijo v Applu. Odgovorna bo za strateško usmerjanje, širjenje in operacije v prodajalnah in v okviru spletne trgovine.

"Navdušen sem, da se bo Angela pridružila naši ekipi," je dejal izvršni direktor ameriškega tehnološkega velikana Tim Cook. "Deli naše vrednote in naše inovacijske smernice, poleg tega pa tudi ona daje močan poudarek na izkušnjo uporabnika," je ocenil.

Na čelo izvršnega direktorja Burberryja se bo po odhodu Ahrendtsove zavihtel 53-letni Američan Christopher Bailey, ki je v podjetju od leta 2001 in zadnjih šest let dela v kreativnem oddelku.

Burberry je sicer danes objavil, da je v letošnjem prvem polletju ustvaril 1,03 milijarde funtov (1,21 milijarde evrov) prihodkov, kar je 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.