IZOLSKA KOMUNALA Z RAZKUŽILOM NAPAJA PREDPRAŽNIKE: K ukrepu vabijo tudi zasebnike

Izola

Kot nadgradnja akcije razkuževanja javnih površin in vse urbane opreme, je Komunala Izola začela tudi z napajanjem predpražnikov pred ustanovami, v katere še vedno vstopa večje število ljudi, z razkužilnim sredstvom. Prepričani so, da bodo tako verigo prenašanja koronavirusa zmanjšali.

Kot je pojasnil direktor izolske komunale Denis Bele, so z razkuževanjem predpražnikov najprej začeli pred vsemi javnimi ustanovami - zdravstvenim domom, lekarnami, komunalo, pokopališkimi dejavnostmi.

"Hkrati pa skupaj z občino pozivamo vse zasebne inštitucije (banke, trgovine, ipd.) k organizaciji opreme s  predpražniki, ki naj bodo čim bolj vpojni. Mi smo jim jih pripravljeni napojiti z razkužilom," je ob tem dejal.

V komunali so kupili tudi kar nekaj tanke vpojne spužve, ki se izreže v velikosti predpražnika in ki jo napojijo z razkužilom. Ob vsakem stopanju na tak pripravek se podplati dodatno razkužijo"Podobno razmišljanje ni odveč niti pri stanovanjskih blokih, kjer vstopa in izstopa večje število ljudi," pravi Bele. 

Predpražnik je preizkusil tudi direktor ZD Izola, Evgenij Komljanec. 

"Zagotovo je to še eden od nizov ukrepov, ki zagotavljajo višjo stopnjo zaščite," meni direktor, ki opisuje, da so na upravi izolske komunale ocenili, da bo razkuževanje predpražnikov enkrat dnevno dovolj.

"Nobeden od teh ukrepov ni 100-odstotno zanesljiv, a upoštevajoč več teh skupaj in samozaščitnega ukrepanja, je tveganje zagotovo mnogo manjše," še pravi Bele. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  20 .03. 2020 ob  12: 32
Spostovani obcani,nevarnost je med nami ostanite doma!
V izoli je krizni telefon,zdej bo pokal po sivih...kot da napadajo nemci