IZOLSKA CIVILNA ZAŠČITA IMA NOVEGA POVELJNIKA: Po odhodu iz policije na čelo reševalnih služb

Izola

Izolski župan Danilo Markočič je upokojenega komandirja izolske policijske postaje, Zdenka Deželaka, imenoval za poveljnika Civilne zaščite Občine Izola. Namestnik poveljnika ostaja Denis Udovič, zaposlen na Občinskem inšpektoratu in redarstvu občine Izola.

Zdenko Deželak

Deželak je bil v koprskih policijskih vrstah vse od leta 1984. Leta 2005 je prišel v Izolo službovat kot pomočnik komandirja, konec lanskega leta pa se je upokojil.

"Civilna zaščita je pomemben dejavnik družbene samozaščite, ki ima poleg varovanja ljudi in materialnih dobrin še kopico drugih nalog. Pri našem delu je ključna organiziranost, usposobljenost in usklajenost, tako poklicnih kot prostovoljnih reševalnih služb, predvsem pa hitro odzivanje na nepredvidljive dogodke," je ob priliki dejal Deželak.

V štab civilne zaščite sta bila imenovana še dva nova člana: Matija Morato iz Prostovoljnega gasilskega društva Izola in Alojz Padar iz Radio kluba Izola. Ostali člani štaba so še Dorjan Kaligarič iz JP Komunale Izola, Igor Crnič iz Zdravstvenega doma Izola ter Andrej Nemarnik iz Društva tabornikov Rod Jadranskih stražarjev Izola.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija