Izgubljeni sin po 22 letih zahvaljujoč tetovaži končno našel mater

Svet

Pred več kot 20 leti se je na nabito polni železniški postaji v Indiji izgubil majhen deček. A zdaj že odrasel moški svojo družino je zahvaljujoč tetovaži na svoji roki, ki jo ima že od otroštva, le našel mater, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ponovno snidenje je bilo kot prizor iz filma, samo da se je to res zgodilo," je danes povedal policijski komisar Shrikhant Sonde, ki je s svojo ekipo pomagal pri iskanju družine v mestu Thane v zahodnoindijski zvezni državi Maharashtra.

Mati izgubljenega sina je iz previdnosti svoje ime in priimek dala vtetovirati na kožo svojih otrok. A ko je njen šestletni sin pred 22 leti izginil v množici na železniški postaji, ga kljub temu ni uspela najti. Po poročanju indijskih medijev je Ganesh nato sprva odrasel na ulici, kasneje pa pri nekem ribiču in v številnih sirotišnicah.

Ganesh je nato stopil v vrste policije in se je usposobil za protiteroristično enoto v mestu Thane. Tam je njegov nadrejeni Sodne sprožil iskanje Ganesheve družine. Ekipa policistov je preiskala vse prijave pogrešanih, poklicala je vse prebivalce mesta s priimkom matere, vzpostavili so celo Facebook profil, a vse zaman.

A na koncu jih je na pravo pot poslal starejši delavec iz kuhinje v eni od sirotišnic. Ko je Ganesh pristal v tej sirotišnici, je dejal, da prihaja iz predela okoli sufističnega svetišča. Tam so policisti sledili imenu, ki je bilo vtetovirano Ganeshu na roko. Po dveh mesecih iskanja so družino nato le našli.

"Bil je lep trenutek. Mati in sin sta imela solze v očeh, ko sta se objela. A nista našla besed, da bi lahko izrazila svoja čustva in sta bila nekaj minut tiho," je še dejal Sonde. Samega sina mati ni prepoznala, a prepoznala je tetovažo.