IZ KOPRA V LJUBLJANO VSAK DAN V SLUŽBO Z VLAKOM? Vožnja se delavcem Intese Sanpaolo ne bo štela v delovni čas

Koper

50 zaposlenih v koprski banki Intesa Sanpolo naj bi se od aprila vozilo v službo v Ljubljano. Sprva so predvidevali, da bodo v Ljubljano premestili 80 delavcev, zdaj pa se je število zmanjšalo, pišejo Primorske novice. Nekateri ugibajo, da se je število zaposlenih, predvidenih za premestitev v prestolnico, znižalo tudi zato, ker so nekateri dali odpoved in si poiskali novo službo.

Banka Intesa Sanpaolo naj bi poslovno središče v stavbi ljubljanske Rotonde za Bežigradom odprla v kratkem. Nova poslovalnica na omenjeni lokaciji že deluje. Po poročanju časnika naj bi bili nekateri zaposleni iz koprske enote premeščeni na nova delovna mesta v Ljubljano prihodnji teden, preostali pa z aprilom. Do konca leta banka v Rotondi načrtuje okoli 120 delovni mest, od tega naj bi jih okoli 50 prišlo iz Kopra.

Banka naj bi sicer želela v prihodnosti urediti možnost, da bi zaposleni lahko en dan v tednu delali od doma, a možnost še pripravljajo, saj morajo preveriti tako zakonske zahteve kot varnostne omejitve, so povedali za časnik. Vsem, ki se bodo primorani voziti v Ljubljano, pa naj bi enkrat tedensko omogočili opravljanje dela v stavbi v Kopru.

Kot so navedli v banki, naj nihče od zaposlenih ne bi zavrnil premestitve, prav tako naj nihče ne bi bil odpuščen. Sprva so sicer predvidevali, da bodo v Ljubljano premestili 80 zaposlenih iz Kopra, vendar naj bi ob ponovnem ovrednotenju potreb ugotovili, da bo nekaj prvotno načrtovanih delovnih mest v Ljubljani vendarle ostalo v Kopru. Niso pa za časnik razkrili, ali bodo 'vozačem' v Ljubljano zvišali plače oziroma jim dali kakšne druge ugodnosti.

Za vožnjo v prestolnico bodo imeli zdaj na voljo souporabo službenih vozil, si bodo pa v banki prizadevali za uporabo javnega prevoza, predvidoma vlaka. Čas vožnje se delavcem ne bo štel v delovni čas, bodo pa zaposleni lahko prišli v službo kadarkoli med 7. in 9. uro.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  21 .03. 2019 ob  09: 04
... zato ti domačini zaslužijo kazenski pregon. Kot nešteti drugi, ki so uničili en kup dobrostoječih domačih firm.
td |  21 .03. 2019 ob  08: 47
@Motoviltz ma kaj govoriš? Banka Koper je bila ena najbolj stabilnih v Sloveniji. To je vse bilo pred raznimi Lovšini, Časarji, ... kjer se sicer strinjam s tabo. Ni pa sploh problem, da gre Intesa v Ljubljano, problem je, da je Banka Koper sploh prišla v lastništvo Intese. Dol visi tujcem za domače koristi in interese, izključno jih zanima polnit svoje lastne žepe, njihove centrale. Zato teh domačinov, ki so si s to prodajo nabasali žepe istočasno pa osiromašili obalo in vlaganja desetletij vseh Jugoslovanov.
zoran13 |  20 .03. 2019 ob  16: 31
Banka Koper d.d. je bila eden temeljev primorskega gospodarstva in s ponosom smo bili njeni komitenti ter varčevalci. Toda volja politične oligarhije oziroma politične vrhuške je bil, da to ni dobro in da se mora poceni prodati. Žal so to sklenila tudi naša največja podjetja, njeni dolgoletni delničarji Istrabenz d.d., Intereuropa d.d. in Luka Koper d.d., ki so se preusmerili v druge za njih bolj donosne naložbe. Zaposleni na banki so mi med drugim povedali, da so bile v eni sami noči razprodane njihove delnice in da jih niti tam zaposleni niso mogli kupiti, ampak samo nekateri izmed njih. Banko Koper d.d. so tako razprodali in vsi tisti, ki so kasneje poceni prišli do njenih delnic, bodisi leta 2002 SanPaoloIMI ali sedaj v končni fazi Privredna Banka Zagreb so skupaj z banko poceni dobili ali kupili tudi vse vlagatelje, obstoječe komitente, varčevalce v vzajemne sklade, vlagatelje v pokojninske sklade, da o lastništvu in vinkulacijah nad nepremičninami niti ne govorimo. Vse to so odgovorni tudi dopustili, zato bo tudi o njih pisala zgodovina, da so nam pomagali odvzeli še tisto zadnje, kar nam je še ostalo, ponos in identiteto: Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

LASTNIŠKA STRUKTURA na dan 31.12.2015/ 31.12.2014

Osnovni kapital: 22.173.000 €
Nominalna vrednost delnice: 41,7288 €
Število delnic: 531.359
Število delničarjev: 169

Intesa Sanpaolo S. P. A. - / 98,4 %/97,7 %/
Kraški vodovod Sežana d.o.o. - /0,3 %/0,3 %
Manjšinski delničarji - /1,3 %/1,7 %
www.intesasanpaolobank.si/Doc/letna poročila/letno_porocilo_2015.pdf

LASTNIŠKA STRUKTURA na dan 31.12.2016

* Intesa Sanpaolo S. p. A. - 98,9 %
* Manjšinski delničarji - 1,1 %

LASTNIŠKA STRUKTURA na dan 31.12.2017

* Privredna banka Zagreb d. d. - 51,0 %
* Intesa Sanpaolo S. p. A. - 48,1 %
* Manjšinski delničarji - 0,9 %
www.intesasanpaolobank.si/Doc/letna poročila/Intesa_Sanpaolo_Bank_Letno_porocilo_2017.pdf

* 1955…Istrska komunalna banka posluje regijsko. Poslovno mrežo širi v sosednje kraje.
* 1978…LB Splošna banka Koper se vključi v nov bančni sistem Ljubljanske banke – Združene Banke.
* 1989…Preoblikuje se v delniško družbo in ustanovi lastno podjetje Finor
* 1994…Splošna banka Koper se popolnoma osamosvoji. Banka Slovenije ji podeli neomejeno dovoljenje za opravljanje vseh vrst bančnih poslov doma in v tujini.
* 1999…Pripoji M banko.
* 2000…Začne delovati dvočlanska uprava in začne se prenova notranje organizacije. Delnice banke vstopijo v borzno kotacijo Ljubljanske borze.
* 2002…Večinski lastnik postane italijanska banka SanPalolo IMI

www.finance.si/193060/Svetovalnica-Nakup-delnic-Banke-Koper
www.drugaborza.com
www.rtvslo.si/radio-koper/prispevki/novice/lastnik-je-izbrisal-ime-banka-koper/406054
primorske.si/Novice/Istra/Banka-Koper-od-danes-samo-se-Banka-Intesa-Sanpaolo
www.intesasanpaolobank.si/Doc/letna poročila/letno_porocilo_2015.pdf
Motoviltz |  20 .03. 2019 ob  14: 19
@td a ti praviš "Krivci pa so domačini, takrat, ko so prodali odlično stoječo banko, ki so si top napolnili takrat svoje žepe."
Ma od kje si pa ti padu ?
To, da gre Intesa v Ljubljano ni posledica prodaje BanjeKoper.
To je zaradi popolnega propada gospodarstva tega dela Istre, in posledično Intesa nima več interesa tukaj imeti upravo.
Za propad pa so krivi razni Bavčarji, Lovšini, Valanti, Jazbeci, Časarji n vsa LDS-arska žabarska banda !
Domačine pa lepo pusti pri miru.

td |  20 .03. 2019 ob  13: 06
@Istirano, to je vse splanirano, ljudi tako izmozgat, psihično in tudi sicer uničit, da na koncu dajo sami odpoved, kar je cilj čudovite nove uprave, potem pa bodo "domačini" na novi lokaciji dobili te službe. Krivci pa so domačini, takrat, ko so prodali odlično stoječo banko, ki so si top napolnili takrat svoje žepe.
td |  20 .03. 2019 ob  13: 03
Banda je prodala dobro stoječo banko za kar ni bilo absolutno nobenega razloga, domači ljudje bi imeli dobičke, koprska občina bi imela dobičke, .... ker pa je bil pohlep prehud, so vse to uničili. Upajmo, da bo kdaj prišlo do sojenja po kratkem postopku izdajalcem naroda. Vedno je tako, ko nekdo pograbi na razprodaji domače top firme, ki so jih desetletja gradili ljudje. Edina izjema, kjer tujec dobro posluje in prinese nekaj je, kjer so štatali iz nule in ne s krajo. Npr. Hofer, Lidl, ... itn.
Lili |  20 .03. 2019 ob  12: 38
10
Še dobro da imam hiter vlak.... haahhahaha... To je slovenija! To so nespsobneži, ki jo vodijo!
Istriano |  20 .03. 2019 ob  11: 49
Ma kakšen vlak!!jQuery112306927643571927113_1553078827140? Pa to je 5 ur na dan vožnje gor in dol. Ma kdo načrtuje takšne neumnosti?
Erazem |  20 .03. 2019 ob  11: 47
In kaj so "bankirji" boljši od toliko drugih, ki se že vozijo v Ljubljano, Novo Gorico in drugam? Če želiš točno določeno službo, se boš pač prilagodil. O vlakih pa ne bi razpravljal. Maketa.
ManofSteel |  20 .03. 2019 ob  10: 44
-1
žveplo že od nekdaj na delavski hranilnici...najcenejša Banka v Svetu ! Ostale Banke me ne vidijo neanka za nakazat dva €
žveplo |  20 .03. 2019 ob  10: 31
letos zaprem račun pri makaronarjih
žveplo |  20 .03. 2019 ob  10: 29
10
haha ... z vlakom ... pet ur na dan na železnici osem delaš ... osem spiš... v treh preostalih urah narediš vse ostalo, ješ, izločaš (tisto na s ne smem napisat), se umivaš, ukvarjaš z mularijo ... ha kdo jih bo šel iskat v vrtec in šolo, če prideš z vlakom domov zvečer? ... kuhaš pomivaš pospravljaš obrezuješ trte in oljke, kosiš zalivaš... se greš kopat, igrat tenis, teč, na pivo na kafe, se družiš, praznuješ...opravljaš.... hodiš preoblačit svojce v dom in jih futrat in menjat plenice.... super odlično fantastično kot it Italijani poberejo pet ur življenja na dan....
najbrž za kazen za bazoviško fojbo
1