IRAČANA ODPELJALI V KOPRSKE ZAPORE: Preiskovalni sodnik zanj odredil pripor

Kronika

Iračana, ki je v nedeljo zvečer napadel in porezal taksista ter kasneje napadel še policista, so s kazensko ovadbo danes ob 16. uri pripeljali pred preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča. Utemeljeno ga sumijo treh kaznivih dejanj, je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik.

Iračana utemeljeno sumijo poskusa uboja taksista, poskusa odvzema motornega vozila in poskusa umora policista, ki je ukrepal pri uradnih dejanjih varovanja javne varnosti. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik odredil pripor za 26-letnega Iračana, zato je bil odpeljan v koprske zapore. Tujca so sicer v ponedeljek operirali, saj ga je napadeni policist ustrelil v spodnji del desne noge. Vendar so presodili, da je njegova poškodba lažja in bodo zato zoper njega lahko izvedli postopek.

Do spora med voznikom taksija in migrantom na poti iz Vrtojbe proti Ljubljani naj bi prišlo zato, ker 26-letni Iračan ni imel s seboj denarja, s katerim bi plačal taksistu, so nedeljsko dogajanje pojasnili na ponedeljkovi novinarski konferenci PU Nova Gorica. Zato je zavil s hitre ceste, Iračan pa ga je napadel z olfa nožem.

Taksist se je rešil tako, da je zbežal iz avtomobila, s seboj pa vzel tudi ključe. Iračan je želel taksistu odtujiti vozilo in sam nadaljevati pot proti Ljubljani, zato je stekel za njim, da bi dobil ključe. Ko je ugotovil, da mu to ne bo uspelo, je odšel nazaj v avtomobil in skušal na drugačen način vžgati motor. Vendar so ga pri tem prehiteli policisti, saj je bila prva policijska patrulja na kraju napada zelo hitro in tako preprečila njegov pobeg.

Policistoma, ki sta prispela na kraj dogajanja, je poškodovani taksist nakazal, da je osumljenec v avtomobilu. Pozvala sta ga, naj pride iz avtomobila in se uleže na tla. Osumljenec je izstopil, se najprej ustavil, nato pa napadel enega od policistov. Ta je s pištolo zato najprej ustrelil v zrak, nato pa napadalca v spodnji del desne noge. Tako sta ga ustavila in vklenila, kasneje pa ga je tako kot taksista reševalno vozilo odpeljalo na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  10 .07. 2019 ob  07: 19
Po mojem bi moral biti možakar vesel, če bi mu sodili tako kot bi mu za kaj takega v njegovi izvorni državi.
Komunisti, povsod so |  10 .07. 2019 ob  01: 52
Seveda, v Kopru ima največ ★podpornikov★. Sedaj si lahko zaostali in retardirani anarho-levičarski social-komunisti organizirajo vodene oglede v zapor in mu odnesejo banano, ter mu pokajo majčko "Welcome", s katero so se razkazovali po spletu, še za časa zmagovite kombinacije ★Cerar★ - ★Obama★ - ★Merkel★.