STRELJANJE NA PRIMORSKI HITRI CESTI: Moški napadel taksista, nato z nožem v roki stekel proti policistu

Kronika

Včeraj so novogoriški policisti okoli 17.30 prejeli obvestilo dveh občanov, da ju je ob cesti na izvozu Vogrsko ustavljal okrvavljen moški, ki je želel pomoč, drugi moški pa je sedel v bližnjem taksi vozilu. Policista Policijske postaje Nova Gorica sta takoj intervenirala na kraju, kjer sta našla moškega, voznika taksija, ki je bil telesno poškodovan in je krvavel po vratu. Na kraj je bilo napoteno reševalno vozilo. Voznik je povedal, da ga je napadel moški, ki je sedel v taksiju.

Policista sta z namenom prijetja osumljenca kaznivega dejanja pristopila k taksiju in moškega pozvala, da izstopi iz vozila in se uleže na tla. Pri tem sta, ker sta ocenila, da gre za nevaren postopek, postopek varovala s službeno pištolo. Osumljenec se je na pozive (v angleškem jeziku, saj sta ugotovila, da gre za tujca) odzval z grožnjami policistoma. Ko je izstopil iz vozila, je z nožem v roki stekel proti enemu izmed policistov z namenom, da ga napade.

Policist je izstrelil opozorilni strel v zrak, ker pa se osumljenec ni ustavil, ga je zaradi odvrnitve napada ustrelil v nogo (zadel ga je v spodnji del noge). S tem je osumljenca onesposobil, policista pa sta mu odvzela nož.

Osumljenec je bil odpeljan v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal v zdravniški oskrbi in pod policijskim nadzorom, saj je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Policist, ki je bil napaden, se je v intervenciji lažje telesno poškodoval in mu je bila nudena zdravniška oskrba.

Po prvih podatkih je osumljeni državljan Iraka, vendar se njegovi osebni podatki, izvor in njegov status v državah EU še preverjajo. Novogoriški kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, povzročene z nevarnim orodjem na škodo voznika in kaznivega dejanja napada na uradno osebo.

O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik OS Nova Gorica in dežurna okrožna državna tožilka ODT Nova Gorica, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Po do sedaj zbranih podatkih je policist strelno orožje uporabil strokovno in zakonito. Kot je običajno v takih primerih, bo generalna direktorica policije, v skladu imenovala komisijo, ki bo še dodatno preverila okoliščine uporabe prisilnega sredstva.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija