INDIVIDUALNA ČISTILNA AKCIJA TUDI V KOPRU: Potekala bo v vseh mestnih občinah

Koper

V sredo, 29. aprila, bo potekala posebna čistilna akcija, s katero bodo v koprski občini obeležili svetovni dan Zemlje. Ker množičnih akcij v letošnjih izrednih razmerah ni mogoče organizirati, Mestna občina Koper (MOK) poziva občane, naj se v naslednjih dneh med individualnimi sprehodi pozorno ozrejo okoli sebe in poberejo manjše odpadke, ki jih odkrijejo v naravi.

Župani mestnih občin so se na torkovem videokonferenčnem sestanku Skupščine Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) dogovorili, da bo v sredo, 29. aprila, v vseh mestnih občinah potekala akcija čiščenja okolja. Zaradi razglašene epidemije bo čistilna akcija potekala individualno, med sprehodom v naravi.

"Vsak dan lahko naredimo nekaj za naše okolje, za naše zdravje in za varnost naslednjih generacij," je prepričan koprski župan Aleš Bržan. Občanke in občane je prosil, naj se na sredin sprehod v naravi odpravijo z ustrezno zaščito, vrečkami in rokavicami, ter na svoji poti poberejo manjše odpadke in jih odvržejo v najbližji koš za smeti. Opozoril je tudi na pomembnost ločevanja odpadkov.

Sprehajalci, ki naletijo na divja odlagališča ali večje kosovne odpadke, naj o tem obvestijo Službo za inšpekcijo, redarstvo, zaščito in reševanje MOK, na brezplačno telefonsko številko 080 44 49. Marjetica Koper bo na nekaterih sprehajalnih poteh pozorna na morebitno povečano odlaganje in bo poskrbela za pravočasni odvoz.

Sicer pa koprska občina skupaj z Marjetico Koper ob koncu epidemije načrtuje večjo čistilno akcijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  28 .04. 2020 ob  19: 59
@Lili

Kakšen župan, takšni uslužbenci.
Lili |  28 .04. 2020 ob  16: 32
@Tine
Itak... naj grejo vsi občinarji (kot so šli čistit zavetišče za živališe pod prejšnjim županom) pobirat smeti.
Vsi so zginili v svoje luknje...Blajk
Tine |  28 .04. 2020 ob  10: 34
@Lili
Bržanček se cel čas koronavirusa skriva doma. Naredil ni nič in občane pustil same in brez pomoči. Niti kriznega štaba ni znal sklicati, kaj šele da bi poskrbel za maske. Tudi bržančkovega podrepnika Hrvatina ni bilo nikjer videti, čeprav ga je Bržan postavil za direktorja zdravstvenega doma koper. Nula od nule. Nesposobnež.
Lili |  28 .04. 2020 ob  08: 34
Bo tudi Bržan in Hrvatin in Šuc in vsi ti samooklicani veliki možje pobirali smeti?