HUDA NESREČA MOTORISTA PRI KOMNU: Brez vozniške in z neregistriranim motorjem (FOTO)

Kronika

Čez praznični konec tedna so policisti Policijske uprave (PU) Koper z alkotestom preizkusili 109 oseb. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so odvzeli sedem vozniških dovoljenj, zasegli pa so štiri vozila. Obravnavali so tudi več prometnih nesreč, med katerimi tako, v kateri je voznik trčil v lisico, več voznikov pa je bilo pozitivnih na hitrem testu na droge.

Nesreča motorista med Škrbino in Lipo. 

V petek ob 22.32 je na cesti od Škrbine proti Lipi zaradi neprilagojene hitrosti padel 40-letni voznik neregistriranega motornega kolesa. Pri padcu se je huje poškodoval, odrejen mu je bil strokovni pregled. Ugotovljeno je bilo tudi, da nima vozniškega dovoljenja.

V soboto ob 12.47 sta bila v Prestranku v prometni nesreči udeležena voznik avtodoma in osebnega avtomobila. Slednji je bil pozitiven na hitrem testu na droge, odrejen mu je bil strokovni pregled. Obravnava se kaznivo dejanje nevarne vožnje.

V nedeljo ob 5.50 so v Sečovljah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v jarek. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,88 mg/l, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. Zvečer ob 21.28 pa je voznik osebnega avtomobila pri Kozini trčil v lisico. Odrejen hitri test na droge je bil pozitiven, odredili so mu strokovni pregled.

V Izoli vozniku napihal 1,61 mg/l

Policisti so zasegli štiri vozila, in sicer vozniku v Hruševju, ki mu je alkotest pokazal 1,37 mg/l, vozil pa je tudi v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje, vozniku v Izoli, kateremu mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,61 mg/l, na mejnem prehodu Dragonja so zasegli osebni avto vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, v Piranu pa moped, ker je bil predelan.

Odvzetih je bilo tudi sedem vozniških dovoljenj: v Piranu vozniku, pri katerem je bil hitri test pozitiven na prepovedane droge, ostalim voznikom je preizkus alkoholiziranosti pokazal preveliko količino alkohola: v Selcah 0,58 mg/l, v Pivki 0,73 mg/l, v Kopru 0,64 mg/l, 0,63 mg/l in 0,62 mg/l ter v Izoli 0,76 mg/l.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija