HUD IN NEIZPROSEN BOJ: Izolani vendarle osvojili prvo točko v državnem prvenstvu

Izola

Rokometaši Ljubljane in Butana Plina Izole so se v 2. krogu lige NLB razšli z neodločenim izidom 22:22 (8:9).

Obračun novincev na prvoligaški sceni iz Ljubljane in rokometašev iz Izole je bil izjemno izenačen in razburljiv, na koncu pa se je končal brez zmagovalca.

Na Galjevici se je od prve minute odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča. Tehtnica se je uvodoma nagibala na ljubljansko stran, ki je nekajkrat povedla za dva gola (6:4, 7:5 in 8:6), v končnici prvega polčasa pa se je malce sprostila tudi primorska zasedba in tik pred odhodom na veliki odmor povedla z 9:8.

Hud in neizprosen boj se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. Do 58. minute je bila tekma povsem odprta (20:20). V napeti končnici se je najprej zmaga nasmihala izbrancem domačega trenerja Bojana Čotarja, ki so po golih Mihe Tomšiča in Mihe Kolmančiča povedli z 22:20. A varovanci gostujočega trenerja Fredija Radojkoviča niso obupali, z goloma Alexa Königa in Vida Miklavca s sedemmetrovke so vendarle osvojili prvo točko v državnem prvenstvu.

V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Miha Kolmančič s sedmimi, v izolski pa Vid Miklavec z devetimi goli.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, izolska pa bo gostila LL Grosist Slovan. Obe tekmi bosta v soboto, 19. septembra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija