HRVAŠKI TAT V KOPRU IN IZOLI: S trgovskih polic je kradel hrano

Kronika

V Kopru so v eni od trgovin prijeli moškega, 64-letnega državljana Hrvaške, ki je ukradel več prehranskih artiklov. Isti moški je ukradel prehranske artikle tudi v eni od izolskih trgovin. Sledi mu kazenska ovadba.

V Postojni je nekdo iz trgovine ukradel več kosov oblačil.

V Sežani je nekdo namerno poškodoval avtomat za napitke in s tem povzročil za 1500 evrov škode.

Na območju PU Koper so policisti od torka od 6.00 do srede do 6.00 obravnavali skupno 50 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od tega so italijanski varnostni organi vrnili 35 oseb.

Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 14 oseb, policisti PP Kozina pa eno osebo. Osem oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bile nastanjene v azilni dom.

Gre za 16 državljanov Afganistana, 12 državljanov Pakistana, devet Maročanov, pet državljanov Bangladeša, pet Irančanov, Alžirca, državljana Slonokoščene obale in državljana Sudana.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah skupno intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 158 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in tri tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali petkrat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija