HOTEL JE ZAKURITI DRVA, A JE ZAGOREL ON SAM: Žena naletela na grozljiv prizor

Kronika

V Polički vasi je v četrtek 75-letni moški želel zakuriti v peči na trda goriva. Ker s papirjem in drvmi, ki jih je pripravil, ni uspel zanetiti ognja, je v peč prilil neznano količino nafte. Iz peči je vanj bruhnil ogenj in ga hudo opekel, so sporočili s policijske uprave Maribor.

Fotografija je simbolična. 

Dim iz kurilnice je zaznala poškodovančeva 72-letna žena, ki je bila v tem času na vrtu. Zaradi dima je šele skozi shrambo lahko vstopila v kletne prostore. Na hodniku je našla na tleh klečečega moža, na katerem so še vedno gorela oblačila. Pokrila ga je z odejo, ki je bila v bližini, in mu pomagala iz kleti v zgornje prostore stanovanjske hiše. Nato se je vrnila in dokončno pogasila ogenj, so zapisali.

Poškodovanega moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Z reševalnim vozilom so odpeljali tudi poškodovančevo ženo, ki ni bila neposredno ogrožena z ognjem, vendar je ob reševanju moža vdihovala dim, so dodali.

V požaru je nastalo približno 3500 evrov gmotne škode. Policisti so opravili tudi ogled kraja požara in zbirajo obvestila ter materialne dokaze, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so pojasnili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija