GROZLJIVA NESREČA: Avtobus s šolarji prepolovil vlak (FOTO)

Kronika

Blizu Niša na jugovzhodu Srbije je včeraj vlak na označenem železniškem prehodu brez zapornic trčil v avtobus, na katerem so bili večinoma srednješolci na poti v šolo. Pri trčenju je avtobus prepolovilo. Umrlo je pet ljudi, med njimi po poročanju srbskih medijev dva 15-letnika, najmanj 26 ljudi je bilo poškodovanih.

Nesreča se je zgodila v vasi Donje Međurovo blizu Niša okoli 7.30. Vlak, ki je bil iz Niša na poti proti kraju Prokuplje, je ob izvozu iz železniške postaje Međurovo trčil v avtobus, ki ga je pri tem prepolovilo. Na avtobusu so bili po poročanju časnika Blic večinoma srednješolci, ki so bili na poti v šolo, kot tudi tam zaposleni. Gre namreč za lokalni avtobus, ki od kraja Novo Selo do šole v Bunju pelje vsako jutro.

Srbsko notranje ministrstvo je potrdilo tri smrtne žrtve in 22 poškodovanih, direktor kliničnega centra v Nišu Zoran Radovanović pa je potrdil pet mrtvih in najmanj 26 poškodovanih. Povedal je, da sta na kraju nesreče umrla dva odrasla in otrok, še dve osebi sta kasneje podlegli poškodbam v bolnišnici, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Po poročanju Blica je na kraju nesreče umrl 15-letnik, v bolnišnici pa nato še petnajstletnica. Tanjug navaja, da so vse žrtve nesreče bile na avtobusu, na vlaku pa nesreča ni zahtevala žrtev.

Direktor urgentnega centra na kliničnem centra Miodrag Lazić je povedal, da so v 15 minutah sprejeli 30 ranjenih, od katerih jih je med 10 in 12 življenjsko ogroženih. Med huje poškodovanimi je tudi deset otrok. Pred poslopjem kliničnega centra so se po poročanju Blica zbrali dijaki dveh lokalnih srednjih šol, da bi videli, kako so njihovi sošolci.

Priča je za medije povedala, da so bili na avtobusu samo srednješolci. Dodala je, da je bilo tam že več podobnih nesreč, a večinoma z osebnimi avtomobili in da so prebivalci že večkrat neuspešno s peticijami zahtevali namestitev zapornice ali svetlobnih signalov na železniškem prehodu.

Vse naokoli je bilo polno krvi

Šestnajstletni Dimitrije Jovanović, ki je bil v nesreči lažje ranjen, je za medije povedal, da je bilo na avtobusu veliko njegovih kolegov. Sedel je v zadnjem delu avtobusa, tako da trka ni videl, slišal pa je, kako se je avtobus prepolovil. Ko je prišel iz avtobusa, je videl jokajoče ljudi, vse naokoli pa je bilo polno krvi, navaja časnik Blic.

Zaradi trčenja je del kompozicije vlaka zdrsnil s tirov, železniški promet na tem delu proge so ustavili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija