GASILCI IMELI POLNE ROKE DELA: Voda zalivala kleti, rušila podporne zidove, prizanesel jim ni niti veter

Koper

Včerajšnje deževje je na primorskem koncu povzročilo nemalo težav. Medtem ko so opozarjali tudi na možnost poplav hudournikov, je voda poplavljala kleti in skoraj porušila podporni zid v Butarih. 

Fotografija je simbolična.

Včeraj do 17:35 so na območju občine Koper zabeležili več prijav dogodkov v zvezi z močnim deževjem. Aktivirani so bili gasilci Javnega zavoda gasilske brigade (JZ GB) Koper in prostovoljno teritorialno društvo iz Movraža. V Popetrah je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Prav tako je voda po obilnem deževju grozila, da bo porušila podporni zid v Butarih. Še pred prihodom interventnih služb se je stanje umirilo in vode ni bilo potrebno preusmeriti. Na Plavjah je voda sprala gramoz z delovišča na tamkajšnji cesti. Na Vanganelski cesti pa so gasilci črpali vodo.

Na Obali pa je zapihal tudi močan veter, ki je lomil drevje. Aktivirani so bili gasilci JZ GB Koper, ki so vejo v Dekanih odstranili s cestišča. Delavci Cestnega podjetja Koper pa so vejo odpeljali, je poročala Uprava Slovenije za zaščito in reševanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  07 .10. 2021 ob  09: 02
olor, če še ne veš - denar ne smrdi. Tudi če je od popota. Njegov pa itak ne smrdi.
olor |  07 .10. 2021 ob  07: 26
Kaj povsod morate z reklamo vriniti tega popoviĆa. Ne prenese poraza in rovari naprej.