GANTAR PONOVNO V TEKMO ZA PIRANSKEGA ŽUPANA: Pri županovanju lahko računa na pomoč Fakina in Gašparja Mišiča (FOTO)

Piran

V župansko tekmo v Piranu se bo podal tudi Tomaž Gantar, ki pa namerava kandidirati kot neodvisen kandidat s podpisi volivcev. V ta namen bodo ustanovili tudi listo Naš kraj, je Gantar napovedal na današnji novinarski konferenci. Med prednostnimi nalogami je Gantar izpostavil skrb za zdravega in zadovoljnega občana ter razvoj turizma.

Gantar, ki sicer ostaja član DeSUS, je pojasnil, da se je njegova kandidatura napovedovala že s tem, ko ni ponovno kandidiral za poslanca, njegovi pomisleki pa so bili vezani predvsem na sestavo dobre in učinkovite ekipe, brez katere ni mogoče voditi občine. Čeprav ostaja član DeSUS, pa bo kandidiral brez strankine podpore. "Ne želimo se iti politike, ne želimo se iti ideologije," je pojasnil svojo odločitev.

Namesto prek stranke se je Gantar odločil kandidirati kot neodvisen kandidat s podpisi volivcev, v ta namen pa bodo ustanovili tudi listo Naš kraj. Gantar je namreč predsednik istoimenskega društva, prek katerega so zbirali pobude in predloge občanov o tem, kakšna naj bo piranska občina. Predlogi bodo tudi prispevali h končnemu programu, ki ga bodo še podrobneje predstavili.

Je pa Gantar zavrnil, da bi za njegovo kandidaturo stal koprski župan. "Nisem kandidat gospoda Popoviča v Občini Piran," je poudaril. Same kandidatne liste Gantar danes še ni predstavil, je pa dejal, da bodo na njej tako številni mladi kot tudi strokovnjaki z različnih področij.

Tomaž Gantar

Fakin: "Skupaj se bova postavila po robu tistim, ki imajo nečedne namene v občini"

Gantar, ki je sicer zdravnik, je med letoma 2006 in 2010 že bil piranski župan, med drugim pa je bil tudi minister za zdravje, v prejšnjem mandatu pa poslanec DeSUS. Gantarjevo je eno prvih uradno znanih imen, ki se bodo potegovala za županski stolček v Piranu. V Gibanju Portorož so sicer že pred meseci napovedali kandidaturo Genia Zadkoviča. V stranki SD, iz katere izhaja sedanji župan Peter Bossman, pa se še niso odločili, kdo bo kandidiral.

Gantarju bosta pomagala še dva nesojena županska kandidata. Prvi mož kmetijske zadruge Agraria Robert Fakin bo nosilec liste v Portorožu. Kot je navedel, je prejel več vabil za sodelovanje v tekmi za župana, a zadruge ne namerava zapustiti. "Nikoli nisem bil politično aktiven, nisem pripadnik nobene stranke, ne leve ne desne, v gospodarstvu sem od glave do pete," je povedal na novinarski konferenci. Dodal je, da se je njegovo ime nenehno pojavljalo v anketah, ki so preverjale razpoloženje volivcev, čeprav sam nikoli ni kandidiral za župana Občine Piran.

"Z Gantarjem sva se odločila za korak, ki je žal neobičajen v naših krajih, kjer je zaničevanje nasprotnika postalo skoraj folklora. Odločila sva se, da nastopiva skupaj. On bo kandidiral za župana, jaz pa mu bom pri tem pomagal, saj mislim, da naše združene izkušnje lahko koristijo tej občini, ki stagnira oziroma nazaduje v razvoju," je pojasnil prvi mož Agrarie Koper. Fakin je mnenja, da občani piranske občine potrebujejo župana z izkušnjami, "ki se ne bo učil županovanja." Z Gantarjem bosta skupaj sprejemala vse strateške odločitve, določila prioritete v investicijah in se "skupaj postavila po robu tistim, ki imajo nečedne namene v piranski občini. Teh pa, vemo, da ni malo," je zaključil.

Robert Fakin in Gašpar Gašpar Mišič

Kot je navedel Gašpar Mišič, sta v Piranu potrebni drugačna politika in drugačen pristop, Gantar pa ima izkušnje tako na lokalni kot državni ravni. "Zanimajo me projekti, ki so zaspali, ki se že desetletja vlečejo po predalih in ne grejo naprej. Želim si, da bi vse zamujene priložnosti nadoknadili," je pojasnil Gašpar Mišič.

Gašpar Mišič: "Moja vloga bo predvsem povezovalna"

Med kandidati za občinske svetnike ne bo poslovneža Gašparja Gašparja Mišiča, ki pa bo pomagal pri Gantarjevi kandidaturi. Poleg svetovalne vloge županu bo njegova vloga tudi povezovalna: "Želim si, da bi se v bodoče povezovali tudi s tistimi, ki so nezadovoljni v drugih strankah v Občini Piran in si želijo prispevati k razvoju te turistične občine. In pokazali navzven, da smo sposobni predvsem sodelovati, saj lahko tako dosežemo bistveno več po sistemu 'pomagaj si sam in država ti bo pomagala'."

V prihodnjih štirih letih bo po njegovem ključna izgradnja turistične infrastrukture, sicer pa je po njegovih besedah "treba še danes dogovoriti, kaj ta občina želi postati jutri, pojutrišnjem". Kot je ob tem dodal Gašpar Mišič, "je naše zaledje treba približati Portorožu in Portorož zaledju. Zaradi tega tudi odločitev, da gremo skupaj na volitve in podpiramo kandidata, ki ima izkušnje na lokalni in državni ravni. Samo tako bomo lahko uspešni," je zaključil.

Deli novico:

@narava |  01 .10. 2018 ob  07: 32
imaš prav
bb |  30 .09. 2018 ob  08: 37
vse samo da Gantar ne zmaga . Ekrat je bil župan, prodal ogrevanje Petrolu in v Luciji imamo najdražje ogrevanje v SLO. Pa še izklopiti se ne moreš ... bravo Gantar !! cepec.
narava |  27 .09. 2018 ob  17: 36
Zanimivo, očitno uredništvo - ali bolje cenzorstvo - briše komentarje, mu niso po volji (večkrat je bilo to mogoče prebrati, a človek ne more verjeti, dokler ne izkusi na lastni koži! Kaj točno cenzorstvu ni bilo všeč, ostaja mala uganka. Morda to, da je bila stranka SD v mojem komentarčku označena kot stranka v mafijskih rokah, skorajda tako kot so stranke v nekaterih sicilijanskih občinah. Pa da poskuša ta ista stranka svoj imidž reševati z, vsaj navidezno, normalnim županskim kandidatom, g. Drevenškom?? In je skrajni čas, da to stranko v naših krajih odpihne na zgodovinsko smetišče???? Ali pa, da se mora kandidat Gantar, če hoče res kaj dobrega narediti za občino Piran in njene prebivalce, rešit narcisističnega MMG???? Ki je z intrigantsko, goljufivo kandidaturo za župana v občini Ankaran pred 4 leti razgrnil razpon vse svoje "moralne" duše?????
KAJ JE POTEMTAKEM ŠLO UREDNIŠTVU V NOS, DA JE UPORABILO SVOJ CENZORSKI POSEG??? No, najbrž bo enako usodo doživel tudi ta moj kratki odmev, a ne morem ostati tiho ob tako grobem posegu!!!!!!


jlz |  24 .09. 2018 ob  19: 46
Ko berem prispevke o "sanjski trojki" in ostalih pohvalah se vprašam, če smo Slovenci res tako nerazgledani, zaostali in še kaj, da v teh treh vidimo luč na koncu tunela!! Če drugega ne, ne prenesem samohvale GGM, saj je povsod, kamor so ga izstrelili že po enem tednu v svojih govorih nakladal, kaj vse je spremenil, izboljšal in kako je bilo prej vse zanič!. Ste res tako naivni, da vse to verjamete? Pozna luško dejavnost, pozna komunalno dejavnost, pozna nepremičninski trg, javno upravo, gradnjo... Vse kar zna res dobro je samohvala in spreminjanje bivališča. Če se ne motim je še vedno član občinskega sveta občine Ankaran, ker ima stalno bivališče tam, živi pa, kdo ve kje... Torej, vi temu rečete poštenost, transparentnost, medtem, ko pri drugih takoj najdete napake (s kom je bil kdo na kosilu ali se je samo pozdravil na cesti?). Gantar naj opravlja svoj posel, je dober v tem, v politiki, kot berem, dela dolgove. Nekdo, ki je bil vnet podpornik troje (Popovič, Gantar, Klokočovnik), je povedal kaj sta imela v mislih zdravnika, ko sta kandidirala prvič, in vsi to slutimo, kajne? Tretjega ne poznam, zato bom tiho. V Kopru je izšlo županovo trobilo MOK, na 55 straneh je njegovih slik reci in piši ... najmanj 50! Ena sama hvala. Saj ni treba zapravljati še za to - saj vidimo, kako Koper dobiva identiteto, prej je bila ... tema. Saj ne, da ni izboljšav, so, so, ampak bi bilo prav, da priložnost dobi še kdo drug. Zdi se, da je Koper in zaledje že njegova privatna last. Nove obraze rabimo, nove...
6 8 milijonov pufa |  24 .09. 2018 ob  09: 21
To je bilanca greha v Ganarjevem mandatu. Ali želite še enkrat v to zgodbo? Mišicu je podaril za smešno vsoto bivšo drogi o upravo da le ta propada. Izvolite.
Mišič |  23 .09. 2018 ob  19: 19
And company - uboga občina, če pride v roke teh treh. Leva roka Gantarja, bo človek, katerega je sam, pred leti, označil za velikega lažnivca ( po polivanju z Malvazijo). Mimogrede, Mišič in njegova sinova pridno pišejo komentarje v svoj prid. Se takoj opazi. Poveri noi!
Pope |  23 .09. 2018 ob  01: 37
Pope , če izgubiš Koper ti še vedno ostane Piran. GRAFIST že dela...
Občina Lucija |  23 .09. 2018 ob  01: 07
Posekali so tudi lep gozd akacij. To je bilo maščevanje za referendum. Vrednost naložbe v KS Lucija v štirih letih ,ne več kot 1000 EUR...lp
Občina Lucija |  23 .09. 2018 ob  01: 02
Kaj menite briga Piran. Lucija ima 7500 prebivalcev. In si zasluži svojo občino. Odvzeli so ji vsa zemljišča in podarili marini. Otok,kanal Fazan, park, . Sedaj bi radi stanovalcem še enkrat zaračunali kar so enkrat že plačali. Funkcionalna zemljišča in parkirišča...itd .Lampo
Brisejo se komentarji..... |  22 .09. 2018 ob  14: 37
Pa nic hudega ni bilo napisano. Dajmo flaso malvazije na miso in naj si kandidati nalijejo cistega vina, hahaahahahahahaha.......
Volitve ha |  22 .09. 2018 ob  07: 46
Za koga pa bodo sedaj glasovali kosovarjev. Prvaki obljubljajo stanovanja v Sečovlju . Delo na komunali že imajo. MG pa malo več obljublja. Težka odločitev.....
Ko |  22 .09. 2018 ob  07: 34
Ko je Gantar 4leta vladal v Piranu je prišel GRAFIST do lepih nepremičnin
1