EPILOG DRAME NA PAGU: 30 let zapora, ker je vrgel čez balkon svoje štiri otroke

Kronika

Zadrsko sodišče je danes na 30 let zapora obsodilo 55-letnega Ivana Rođaka, ki je februarja lani štiri svoje mladoletne otroke vrgel čez balkon družinske hiše v Pagu. Sodišče mu je zaradi štirikratnega poskusa umora naložilo tudi obvezno psihiatrično zdravljenje. Sodba še ni pravnomočna.

Na sojenju, ki je bilo zaprto za javnost, so Rođaka spoznali krivega za štiri poskuse umora. Za vsakega je dobil po osem let zapora, kar so poenotili v 30-letno zaporno kazen, poročajo hrvaški mediji.

Rođak je v zgodnjih jutranjih urah 28. februarja lani vrgel svoje štiri mladoletne otroke čez balkon iz prvega nadstropja družinske hiše. Otroci, ki so bili stari tri, pet, sedem in osem let, so padli s približno šestih metrov višine na betonska tla. Trije so bili huje poškodovani, eden pa lažje.

Vsak otrok, ki ga je brezčutno vrgel, bi lahko umrl, čista sreča je bila, da se to ni zgodilo, je dejal predsednik senata županijskega sodišča v Zadru Ivan Marković, navaja novičarski portal telegram.hr. Dodaja, da je Marković opisal tudi hude poškodbe, ki so jih utrpeli otroci. Večinoma je šlo za težje poškodbe glave.

Pravosodni izvedenci so ugotovili, da je imel Rođak psihične težave in da je imel v času kaznivega dejanja bistveno zmanjšano prištevnost, je poročal Večernji list na svoji spletni strani. Kot so dodali, je sodišče 55-letniku, ki mu je sicer grozilo do 50 let zapora, naložilo tudi obvezno psihiatrično zdravljenje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija