EKSPLOZIJA USODNA ZA 27-LETNEGA NOVOGORIČANA: Na gospodinjski jeklenki odstranjeval ventil (FOTO)

Kronika

Kot smo že poročali, je prišlo prejšnjo sredo, 4. novembra, v Novi Gorici do eksplozije s požarom. V tragični nesreči je umrl mlajši moški, gasilci pa so s kraja nesreče odstranili več plinskih jeklenk. S Policijske uprave Nova Gorica poročajo o podrobnostih dogodka.

Policisti so bili preteklo sredo ob 3.04, s strani Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica, obveščeni o eksploziji v zapuščenem objektu nekdanjega podjetja Ideal v Novi Gorici, kjer je tudi zagorelo. Na kraj je prihitela poklicna gasilska enota JZ GRD Nova Gorica in PGD Nova Gorica. Ob gašenju pa so v notranjosti našli zoglenelo moško truplo. Iz prostora so odstranili tri deloma ožgane plinske jeklenke.

Policisti in kriminalisti so ob pomoči strokovnjaka za požare in eksplozije ugotovili, da je omenjeni moški najverjetneje okoli 3. ure z ene od gospodinjskih plinskih jeklenk odstranjeval ventil. Pri tem se je iz jeklenke pričel sproščati plin, ki je v zaprtem prostoru dosegel koncentracijo, potrebno za eksplozijo.

Zaradi prižgane plinske peči v neposredni bližini, je prišlo do močne eksplozije in požara. Ob tem je z druge jeklenke, ki je bila priključena na omenjeno peč, odtrgalo priključno cev za plin. Zato je prišlo do nenadzorovanega uhajanja plina in posledično gorenja le-tega.

Moški je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl. Z namenom ugotovitve natančnega vzroka smrti, je zdravnica ZD Nova Gorica odredila sanitarno obdukcijo.

Po opravljenem identifikacijskem postopku je bilo ugotovljeno, da je v eksploziji umrl 27-letni Novogoričan.

PU Nova Gorica je o vseh ugotovitvah obveščala pristojne pravosodne organe. Po zaključku preiskave bodo novogoriški kriminalisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

ZAČENJA SE KURILNA SEZONA: Tukaj so razlogi za prehod na toplotno črpalko

Oskrba s toploto je v našem življenju zelo pomembna Ko vstopimo v hladno okolje, naše telo prerazporedi kri do trupa in tako ščiti ter ohranja toploto vitalnih organov. Hkrati telo omejuje pretok krvi v kožo, kar pomeni, da lahko dlje časa zadržimo več notranje toplote.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija