DVOJNO TRČENJE MLADOLETNICE: Čez njen motor nato zapeljal motorist, oba pristala v izolski bolnišnici

Kronika

V petek ob 17.55 je na cesti PostojnaRazdrto, odcep za Dilce, mladoletna voznica motornega kolesa zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v pred seboj vozeči osebni avto, ki je zavijal levo proti Šmihelu. Zatem jo je odbilo v desno, kjer je trčila še v drugi osebni avto, ki je pripeljal iz Dilc in stal na križišču. Po drugem trčenju je padla na vozišče. Voznik motornega kolesa, ki je vozil za njo, je zaradi prekratke varnostne razdalje prevozil ležeče motorno kolo, izgubil ravnotežje in padel na vozišče. Voznica motornega kolesa se je pri padcu huje poškodovala, voznik motornega kolesa pa lažje. Oba sta bila odpeljana v izolsko bolnišnico. Mladoletnici sledi obdolžilni predlog, vozniku motornega kolesa pa plačilni nalog, so sporočili s koprske policijske uprave (PU).

Fotografije so simbolične. 

V petek ob 11.16 je v Vinjolah zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem cestišču padla 60-letna kolesarka in se huje poškodovala.

Ob 14.32 je v Dvorih voznik avtobusa zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avto. Na avtobusu je bila ena oseba huje poškodovana, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

V soboto ob 2.08 je na cesti Lucija–Malija zaradi vožnje preblizu desnemu robu padel voznik mopeda s sopotnico. Voznik se je pri padcu lažje poškodoval, preizkusa alkoholiziranosti ni mogel opraviti, odrejen mu je bil strokovni pregled za alkohol. Po pridobljenem rezultatu strokovnega pregleda sledi ustrezen ukrep.

Ob 9.54 je na cesti Dekani–Rižana voznik osebnega avtomobila nenadoma zavil na drugi pas in trčil v tovorno vozilo. Voznik avtomobila se je v nesreči huje poškodoval, odrejen mu je bil strokovni pregled, izdan mu bo plačilni nalog zaradi nepravilne strani vožnje. Cesta je bila zaprta do 12.35.

Ob 11.07 je bila prometna nesreča v Kopru, na Cesti na Markovec. Kolesar je zaradi nepravilnega premika trčil v osebni avto, padel in se pri tem lažje poškodoval. Odrejen mu je bil strokovni pregled za mamila in psihoaktivna zdravila, sledi plačilni nalog zaradi nepravilnega premika z vozilom.

V nedeljo ob 2.31 so izolski policisti ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščene druge registrske tablice. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 1.50 so v Portorožu odvzeli vozniško dovoljenje 20-letnemu vozniku mopeda, ker mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,93 mg/l. Odredili so mu pridržanje. Ob 1.51 so v Portorožu 25-letnemu vozniku mopeda odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,62 mg/l. Ob 8.27 so na Škofijah 22-letnemu vozniku osebnega avtomobila zasegli vozniško dovoljenje, ker mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.76 mg/l. Vsem trem sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.55 pa je na mejnem prehodu Jelšane državljanu Hrvaške na izstopu iz Slovenije odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,85 mg/l. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Danes ob 1.40 so policisti v vasi pri Pivki 39-letnemu vozniku osebnega avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,82 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija