DRUGI TIR DIVAČA-KOPER BO, KOT KAŽE, CENEJŠI: Zelena luč Kolektorju za gradnjo prvega dela proge

Slovenija

Vrednost projekta drugi tir Divača-Koper je po noveliranem investicijskem programu, h kateremu je pozitivno mnenje včeraj dal nadzorni svet 2TDK, ocenjena na 997 milijonov evrov, medtem ko je po prvotnem načrtu znašala slabih 1,2 milijarde evrov. Nadzorniki so včeraj prižgali tudi zeleno luč podpisu pogodbe s Kolektorjem za gradnjo prvega dela proge.

Skupna potrjena vrednost projekta v noveliranem investicijskem programu zajema investicijske, operativne in stroške financiranja projekta, so po včerajšnji seji nadzornega sveta sporočili iz 2TDK.

Nadzorniki projektnega podjetja so na včerajšnji seji podali tudi soglasje k sklenitvi pogodbe s konzorcijem podjetij Kolektor CPG ter turškima gradbincema Yapi Merkezi in Özaltin za gradnjo objektov na odseku med Divačo in Črnim Kalom. Oddali so ponudbo v vrednosti 403,6 milijona evrov brez DDV. V torek je namreč državna revizijska komisija zavrnila še zadnji revizijski zahtevek avstrijskega Strabaga, ki je izpodbijal odločitev o izbiri omenjenega konzorcija.

Kolektor CPG bo s turškima podjetjema za 224,7 milijona evrov gradil tudi del drugega tira od Črnega Kala do Kopra. Pogodbo so podpisali konec marca. Nadzorni svet se je seznanil tudi z odločitvijo o oddaji javnega naročila za izvedbo storitev investicijskega supernadzora. Podal je soglasje k sklenitvi pogodbe s konzorcijem sedmih izvajalcev z vodilnim partnerjem Mind inženiring iz Ormoža. Vrednost ponujenih del znaša 1,8 milijona evrov brez DDV.

Družba 2TDK je družbo Mind inženiring za super nadzor izbrala pred mesecem dni, a so odločitev nato razveljavili. Podjetje je bilo edino, ki se je na mednarodni razpis prijavilo, mediji pa so poročali, da gre za majhno družbo z le dvema zaposlenima. Konec marca so iz družbe sporočili, da bodo pridobili dodatno pravno mnenje, v najkrajšem času opravili dodatno presojo ponudbe in se nato odločili na podlagi ugotovitev.

Prav tako se je nadzorni svet včeraj seznanil z odločitvijo o oddaji javnega naročila in podal soglasje k sklenitvi pogodbe za izvedbo tehničnega opazovanja pri gradnji drugega tira. Izbrani ponudnik je konzorcij podjetij Irgo Consulting, Elea IC, Geotočka, Dibit iz Avstrije in Geološki zavod Slovenije za ponudbeno ceno 13,9 milijona evrov brez DDV.

Z včerajšnjim dnem je družba 2TDK dobila tudi novega člana uprave. Nadzorni svet je namreč na mesto direktorja za finančno področje imenoval Boža Emeršiča, so še zapisali na 2TDK.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija