Dražje vozovnice za sedeže ob zasilnih izhodih

Odklop

Največji nemški letalski prevoznik Lufthansa je podražil vozovnice za letalske sedeže, ki se nahajajo ob zasilnih izhodih. Ti namreč potnikom zaradi dodatnega prostora za noge omogočajo več udobja. Za te sedeže je treba po novem odšteti do 60 evrov več kot za navadne.

Odslej bo treba za sedeže ekonomskega razreda ob zasilnih izhodih na letih po Evropi odšteti 20 evrov, na medcelinskih letih pa 60 evrov.

Doslej sedežev ob zasilnih izhodih ni bilo mogoče rezervirati v naprej oz. do prijave potnika na let, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Od 26. novembra naprej pa bo potnikom najcenejšega razreda za deset evrov na voljo rezervacija teh sedežev že v predprodaji vozovnic. To bodo lahko brezplačno storili tudi ob prijavi na let 23 ur in manj pred odhodom.

Lufthansa je sicer minuli teden sporočila, da je letošnje tretje četrtletje sklenila z nižjim čistim dobičkom. Znašal je 451 milijonov evrov, kar je 30,3 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Do padca je prišlo zaradi visokih stroškov prestrukturiranja in močnega evra.

Deli novico: