DORIAN OSLABLJEN, A ŠE VEDNO NEVAREN: "Pojdite od doma, dokler imate čas"

Svet

Orkan Dorian, ki je na Bahamih odkrival strehe hiš, podiral drevesa in povzročil poplave, je danes oslabel v orkan četrte stopnje, saj se je hitrost vetra znižala na 250 kilometrov na uro. Bahamski premier Hubert Minnis je razmere na karibskem arhipelagu označil za nezaslišane. Dorian je Bahame dosegel v nedeljo.

"Dorian ostaja izredno nevaren vihar. Trenutno smo osredinjeni na reševanje, obnovo in molitve," je na novinarski konferenci po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Minnis. Oko viharja je približno 50 kilometrov severovzhodno od Freeporta na Bahamih ter 180 kilometrov vzhodno od mesta West Palm Beach na Floridi.

Ameriški center za orkane (NHC) s sedežem v Miamiju je Doriana označil za "izredno nevaren" vihar, ki bo postopoma oslabel, a bo nevaren vsaj še nekaj dni.

Guverner Floride Ron DeSantis je ljudi, ki živijo na območjih predvidenih za evakuacijo, že pozval, naj zapustijo domove. "Pojdite od doma, dokler še imate čas, dokler je gorivo na voljo in dokler ste na cestah varni," je pozval DeSantis.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija