DODATNI UKREPI MARJETICE KOPER OB KORONAVIRUSU: Zapira se tudi mestna tržnica

Koper

Marjetica Koper je sprejela dodatne ukrepe z namenom zajezitve in preprečitve širjenja koronavirusa. Večina služb je zaprtih, nemoteno pa delujejo služba za odvoz komunalnih odpadkov, služba za odvajanje komunalnih voda ter pogrebna služba.

Že v soboto in nedeljo je Marjetica Koper v sodelovanju z Mestno občino Koper za občane "odprla" vsa parkirišča in garažne hiše in tako omogočila brezplačno parkiranje. Na mestni tržnici sta zaprti pisarni za izdajanje parkirnih abonmajev in pisarna za komunalne priveze. Od torka ne bo obratovala niti mestna tržnica.

Za uporabnike sta zaprta oba zbirna centra – Dvori pri Sv. Antonu in Srmin. Za nujne primere ostajata na zbirnih centrih dežurna delavca. Zelenega reza do nadaljnjega ne sprejemajo, ostajajo pa zabojniki na dogovorjenih lokacijah v okviru spomladanske akcije brezplačnega prevzema in odvoza. Prevzem kosovnih odpadkov od vrat do vrat (dopisnica) poteka normalno. "V trenutni situaciji še posebej prosimo, da nam odpadke pripravite na dogovorjenem mestu in z našimi delavci ne vzpostavljate nikakršnih stikov," prosijo v Marjetici.

Zaprti sta tudi obe cvetličarni (na trgu Muda in pri koprskem pokopališču) ter servis in trgovina vrtne mehanizacije Agroključ. Vrtnarija Škocjan ostaja odprta, vendar posluje s skrajšanim urnikom od ponedeljka do petka, od 7. do 15. ure. Vsa nujna dela potekajo predvsem na prostem.

"Z namenom obvarovanja zdravja naših zaposlenih smo poslovne procese omejili na minimalne in najnujnejše zahteve. Še naprej dosledno upoštevamo zaveze gospodarskih javnih služb, tako da služba za odvoz komunalnih odpadkov, služba za odvajanje komunalnih voda ter pogrebna služba, delujejo normalno," so sporočili iz Marjetice.

Kot so še dodali, vsi pristojni v komunalnem podjetju pozorno spremljajo napredovanje situacije ter z dodatnimi ukrepi poizkušajo zavarovati vse zaposlene Marjetice Koper, hkrati pa tudi občanke in občane koprske in ankaranske občine.