DELOVALI NAJ BI KOT HUDODELSKA ZDRUŽBA: Trojica obtoženih tihotapljenja heroina se danes na sodišču ni zagovarjala

Koper

Na koprskem okrožnem sodišču se je začela glavna obravnava v sojenju Arisu Alibašiću, Gregorju Setnikarji in Aleksandru Vettorazziju. Po obtožnici naj bi ti pri tihotapljenju več kot 300 kilogramov heroina, ki so ga leta 2018 zasegli v koprskem pristanišču, delovali kot hudodelska združba. Nihče od trojice se še ni zagovarjal.

Cariniki so aprila 2018 v koprskem pristanišču v zabojniku, ki je prispel na turški ladji, najprej pa je bil vkrcan v Iranu, med lepilom za keramiko odkrili 302 kilograma heroina izredne čistosti. Ta bi po ocenah policije lahko preprodajalcem prinesel od 30 do 50 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

Policija je maja lani prijela Setnikarja in Alibašića, kasneje pa še domnevnega naročnika pošiljke heroina, podjetnika Aleksandra Vettorazzija. Vsi trije so v priporu, še en osumljenec pa je na begu.

Trojica je pri organizaciji in izvedbi prevoza heroina delovala kot hudodelska združba, za organizacijo operacije pa je poskrbel Vettorazzi, je v predstavitvi obtožnice povzela tožilka Janja Hvala.

Nihče od trojice se danes ni zagovarjal, je pa Vettorazzi napovedal, da bo svoj zagovor podal na naslednjem naroku 24. septembra. Takrat bo sodišče predvidoma zaslišalo tudi prvi priči.

Zaradi obsežnosti spisa in dokaznega gradiva se sicer obeta dolgotrajen proces. Predsednik senata Matevž Gros je danes tako razpisal dodatne naroke glavne obravnave, vse do sredine decembra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija