Danes začetek nove sezone smučarskih skokov

Smučarji skakalci bodo danes v nemškem Klingenthalu začeli olimpijsko sezono 2013/14. Za začetek jih čaka ekipna tekma, prva serija bo na sporedu ob 16. uri, slovenske barve bodo zastopali Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jaka Hvala in Peter Prevc. V nedeljo pa bo v tem nemškem prizorišču na vrsti še prva posamična tekma s peterico Slovencev.

V petkovih kvalifikacijah za nedeljsko posamično tekmo so bili uspešni Jurij Tepeš, Jaka Hvala in Matjaž Pungertar. Na uvodni tekmi bo tako nastopilo pet Slovencev, saj imata Peter Prevc in Robert Kranjec zaradi dosežkov iz prejšnje sezone nastop zagotovljen neposredno. V petek sta v kvalifikacijah obtičala Jernej Damjan in Tomaž Naglič.

Zima z vrhuncem v Sočiju bo za skakalce zelo naporna. Čaka jih več kot 30 tekem svetovnega pokala, pa tudi marčevsko svetovno prvenstvo v poletih v Harrachovu, kjer bo Kranjec branil naslov svetovnega prvaka. Glavni trener skakalne reprezentance Goran Janus veliko pričakuje od svojih izbrancev, v olimpijski zimi želi, da bi v svetovnem pokalu trikrat prišli do 3. mesta, petkrat do 6. in desetkrat do 15. Na koncu sezone pa želi imeti enega skakalca v najboljši skupni deseterici in enega do 15. mesta.

Deli novico: