COVID BOLNIKE BODO ZAČELI NAMEŠČATI V ZDRAVILIŠČA: Postelj dovolj, problem sta kader in oprema

Slovenija

Kot je za povedal direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer, je sprejem bolnikov s covidom-19 za njih nov moment, na katerega se bodo sproti pripravljali. Dejal je, da zdravilišča imajo dovolj postelj, problem pa bosta kader in oprema, saj zdravilišča niso opremljena kot bolnišnice.

Ker je trenutno v zdraviliščih okoli 1500 bolnikov na zdraviliškem zdravljenju, bo treba poskrbeti, da se ti bolniki ne bi mešali s covidnimi bolniki, kar pomeni, da je treba določiti varne poti, ločeno pripravljanje hrane, razkuževanje in pranje perila, opozarja Altbauer.

Ali bodo zdravilišča sprejemala tudi bolnike iz bolnišnic, ki nimajo covida-19, pa Altbauer pravi, da je to strokovno vprašanje, ki ga bodo sproti reševali zdravniki v bolnišnicah in zdravniki iz zdravilišč.

Direktor Term Topolšica Bojan Trifković je povedal, da so na zdravljenje sprejeli 31 okuženih stanovalcev slovenjgraškega doma starostnikov, med vikendom pa bo na voljo še dodatnih 49 postelj. Pojasnil je, da je objekt, v katerem so nameščeni starostniki, fizično ločen od drugih zdraviliških objektov, kader in opremo pa je prispeval omenjeni dom starostnikov.

Iz Koroškega doma starostnikov so danes sporočili, da se razmere glede novih okužb umirjajo in da se okuženi stanovalci dobro počutijo. Naslednji teden se bo omenjenih 31 stanovalcev, ki so bili prvotno sprejeti na zdravljenje v Terme Topolšica, vrnilo v dom. Napovedali so, da bodo v nedeljo ponovno izvedli testiranje stanovalcev in zaposlenih, rezultati pa bodo znani v ponedeljek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija