CENA ČAJA V SREDIŠČU PORTOROŽA GA JE 'VRGLA NA RIT': "Da ti dajo filter vrečko trgovske blagovne znamke, je pa višek!" (ANKETA)

Piran

Koliko ste pripravljeni plačati za skodelico čaja v gostinskem lokalu s pogledom na morje? Nekdanji tekmovalec kuharskega šova Masterchef Klemen Lampič je v minulih dneh poskrbel, da se je na družbenem omrežju Facebook na to temo razvila vroča debata. Objavil je namreč fotografijo računa, ki ga je 'vrgel na rit'. V enem izmed portoroških gostinskih lokalov je za skodelico čaja plačal 2,80 evra – kar ga samo po sebi niti ne bi tako zelo razjezilo, če ne bi šlo za filter vrečko blagovne znamke Mercator.

"Ni problem v tem, da je čaj 2,80 evra, ampak da ti dajo nizko cenovni čaj trgovske blagovne znamke, je pa višek!" je ob objavi fotografije računa in vrečke Mercatorjevega zelenega čaja zapisal Lampič.

Saj ni tok problem da je čaj 2.80€???? Sam, da ti pa dajo nizko cenovni čaj trgovinske blagovne znamke je pa višek‼️ #portorož #obala #turizem #čaj #cena #kvaliteta #ZAHTEVAJMOVEČ #KULvlog

Objavil/a Klemen Lampič dne Nedelja, 09. februar 2020

Zaradi njegove objave, ki jo je delilo več uporabnikov družbenega omrežja, se je vnela vroča razprava. Nekateri so na strani gostincev in trdijo, da poleg pijače v tem primeru plačaš še pogled na morje in da morajo tudi gostinci od nečesa preživeti. Spet drugi so mnenja, da bi za ta denar morali postreči vsaj zares dober čaj, ne pa filter vrečke, in še to brez dodatkov, kot sta med in limona.

Na Facebooku se je razvila vroča debata o (ne)upravičenosti visoke cene čaja na slovenski Obali.

Kaj pa menite vi? Je cena upravičena ali ne? Odgovorite nam v spodnji anketi (v kolikor se vam ne prikaže, kliknite na 'x').

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  12 .02. 2020 ob  10: 11
15
Nisem se usedel v lokalu v Portorožu že 10 let in najbrž nikoli več se ne bom usedel. Enako velja za ostale lokale kot naprimer Izola. Pride do tebe "natakar/ica" v stilu 'kaj boš' jQuery112301483053594117727_1581498179341? Imaš občutek kot, da si ti tam zaradi njega in ne obratno. Ni kulture, ni spoštovanja do gostov, gistinci samo na papirju...pravih gostincev že od zdavnaj jih ni več. Kavo in čaj pijem doma, če pa se odpravim kam ven...grem v trgovino. Pa vi izigravajte mangupe v lokalih. Bi bilo treba bojkotirat lokale pa da vidiš kako se bodo cene razpolovile navzdol ! Če si že tak Đek, da daš oderuško ponudbo za najem lokala ?!?!?! Pol pa izvoli in rintaj...od mene za najemnino ne boš dobil. :)
žveplo |  12 .02. 2020 ob  10: 04
Kaj si pa prišel delat v Portorož? Zastonj bi rad snobizem zganjal? O ti brihta !!
Saj snobu ni važno kakšne odpadke je in kakšno greznico pije, važno da je drago, da ga vidijo, da je velik krožnik ali kozarec, da je porcija čim manjša.... to je bistveno.

Zdaj sem povedal, zdaj pa bodo po Portorožu hodili z od doma prinešenimi velikimi kozarci, noter pa malinovec. Samo da se vidi.
Sicer pa, kaj sploh je za videt v Portorožu poleg snobov seveda.

Koprčan sem, pa nisem bil v Portorožu že par let.
olor |  12 .02. 2020 ob  08: 00
In zato ne pogine nobeden gostinec. In tudi kava ekspreso1,60€, količina pa kot en plunek. Banda gostinska izkoriščevalska. LJ in Obala katastrofa pa ti čefuri koliko nabijajo cene.
Duracell |  12 .02. 2020 ob  07: 26
Vsak ima možnost izbire... si si ga doma moral skuhati, ne pa da tu čivkaš. A preplačano pivo te ne moti? Lolek
Monteverdi |  11 .02. 2020 ob  22: 07
24
Kaj pa recimo v Ljubljani v City Parku - gostilna Oljka, cena za liter Malvazije VinaKoper 33,00 €?
Samorog |  11 .02. 2020 ob  20: 28
22
2,80€ za šalico vroče vode z vrečko smeti od čaja v lokalu, ki ste ga pred nekaj časa obravnavali v članku o inšpekcijskih pregledih in njihovih posledicah (zaprtje!) pa res ni pretirano!!! Čaj je povsod absolutno predrag, s pogledom na morje ali brez
Kanola |  11 .02. 2020 ob  15: 43
Ah tip naroču pivo, torej pije alkohol... Takih ne moreš jemat resno. Alkohol bi treba prepovedat. Sicer resno pa : samo išče pozornost ni za burek k ni zmagal.
vseved |  11 .02. 2020 ob  15: 29
15
Kdo pa je ta lolek? Kaj pa pije čaj!