OBČINO ZANIMA, KAJ SE DOGAJA NA CESTI V TRIBANU: Kameri že nameščeni, snemati bosta pričeli v kratkem

Koper

Dogajanje na cesti, ki vodi skozi Triban, po novem spremljata dve kameri. Mestna občina Koper (MOK) ju je, po številnih prošnjah občanov za postavitev hitrostnih ovir na tem delu ceste, na drogove javne razsvetljave namestila pred nekaj dnevi. Z njuno pomočjo želijo pridobiti informacije o hitrostih, ki jih vozniki dosegajo na tem območju, ki velja za precej nevarno.

Koprska občina je kameri postavila na vstopno in izstopno točko v vasi Triban, in sicer "v želji pridobiti informacije o hitrostih, ki jih dosegajo vozniki vozil na tem območju. Odločitev je bila sprejeta na podlagi številnih zahtev občanov za postavitev hitrostnih ovir na raznih odsekih te ceste kot tudi zaradi povečanega tranzitnega prometa na tem območju," so zapisali na MOK. Pridobljeni podatki bodo ključni za razumevanje in proučitev razmer ter sprejem odločitve o nadaljnjih ukrepih za umirjanje prometa, so pojasnili.

Kameri, ki ju je občina v Tribanu postavila pred nekaj dnevi, sicer še ne delujeta. V kratkem bo občina tam postavila še table, ki bodo voznike obveščale o izvajanju meritev hitrosti na tem območju. Pred vzpostavitvijo sistema bodo javnost seznanili z vsemi podrobnostmi projekta, zagotavljajo na koprski občini. Ob tem poudarjajo, da namen postavitve kamer v tej fazi ni izvajati nadzor, ampak pridobiti potrebne informacije, ki bodo podlaga za nadaljnje postopke in ukrepe za umirjanje hitrosti.

Občina bo hitrost merila in spremljala tri mesece, za kolikor je najela celotno opremo - samodejne odsekovne merilnike hitrosti za merjenje hitrosti vozil v cestnem prometu. "Naprave merijo povprečne hitrosti vozil na podlagi znane dolžine merilnega odseka ter potovalnega časa, ki ga je vozilo potrebovalo, da je prevozilo določen odsek," so razložili na MOK, kjer so še dodali, da postavitve tovrstnih kamer trenutno niso predvideli na drugih cestah.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pajade |  11 .02. 2020 ob  16: 40
-1
Se pravi, če grem na Prade čez Šantomo ni treba šparat z gasom....
tmmmm4 |  11 .02. 2020 ob  16: 03
10
Sam sem nasprotnik postavljanju "ležečih policajev". Resnici na ljubo, pa smo vozniki tako malomarni, da bi potrebovali veliko več nadzora. Upam, da bodo kamere res pokazala pravo sliko, vozniki pa morali seči v žep, saj nas edino to še spametuje. Tisti, ki divjajo naj izvolijo polniti občinsko blagajno.
Tine |  11 .02. 2020 ob  14: 36
Bržan se boji, da mu ne ukradejo soseda Draščića. Brez skrbi bržanček, Draščića noče nihče.