Burja zaprla predor Kastelec

Kronika

Zaradi burje, ki bo danes še lahko presegala hitrost 100 kilometrov na uro, se nadaljujejo nevšečnosti na primorskih cestah. Na primorski avtocesti so celo zaprli predor Kastelec proti Ljubljani, promet med priključkoma Kastelec in Kozina pa so preusmerili na regionalno cesto.

Najmočnejši sunki burje na izpostavljenih mestih danes še lahko presežejo hitrost 100 kilometrov na uro, so opozorili na Agenciji RS za okolje (Arso).

Poleg zaprtja predora Kastelec pa je zaradi burje že drugi dan na hitri cesti med razcepom Nanos in Selom prepovedan promet za vsa vozila s ponjavami in hladilnike ter na regionalni cesti Podnanos-Ajdovščina za kamp-prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton, piše na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Veter podiral drevesa

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je veter v nedeljo zvečer podrl drevesi na cesti Kolomban-Čampore in Vanganel-Babiči v občini Koper. Drevesi so s cestišča odstranili gasilci.

Danes zjutraj pa je močan veter na Partizanski cesti v Sežani odtrgal del pločevinaste kritine na objektu, ki je ogrožala mimoidoče. Gasilci so nevarno kritino odstranili. Po poročanju uprave je v Otlici burja odkrila streho stanovanjskega objekta. V Ajdovščini pa je močan veter odtrgal žleb na stanovanjskem objektu. Gasilci so žleb odstranili.

Deli novico:

NIČ NOVEGA |  02 .12. 2013 ob  11: 23
PROJEKTANTI DE MERDA IN KRAJE DENARJA