BRUTALNI PRETEP V BELLAVITI IN DRUGAČNA PLAT ZGODBE OD POLICIJSKE: Je mogoče dokazati, da nisi žalil policista?

Kronika

S Policijske uprave (PU) Koper so včeraj za javnost sporočili, da je v soboto nekaj minut pred 3. uro zjutraj prišlo do množičnega pretepa v enem od koprskih lokalov. Posredovati je moralo več policijskih patrulj. Eni osebi so na kraju izdali plačilni nalog. Med policijskim postopkom pa sta se na kraj pripeljala še dva moška, ki sta pričela vpiti na policiste in jih žaliti, so zapisali na koprski policijski upravi. In na tem mestu dobi zgodba še drugo plat. Ena plat je policijska, druga oškodovančeva.

Kot so pojasnili na PU Koper sta se v času policijske intervencije v enem od koprskih lokalov - oškodovanec je povedal, da gre za lokal Bellavita - na kraj pripeljala z osebnim avtom dva moška, ki sta začela vpiti na policiste in jih žaliti. Sovoznik naj se kljub opozorilom policistov ne bi hotel umiriti, zato so mu odredili pridržanje in izdali plačilni nalog. Vozniku pa so odredili alkotest, ki je pokazal 0,98 mg/l, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Prav tako so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola izdali plačilni nalog, čaka pa ga tudi obdolžilni predlog, so zapisali na koprski policijski upravi.

Na naše uredništvo se je obrnil omenjeni voznik avtomobila, ki za javnost ne želi biti imenovan (njegove osebne podatke hranimo v redakciji) in povedal svojo plat zgodbe. Kot pravi, se zaveda, da je gledano strogo po zakonu res naredil prekršek in se tudi čuti delno krivega ter odgovornega.

"Ni pa res, da sem policista žalil. Sem v srednjih letih, imam družino in naslednji dan sem imel službo," je opisal dogajanje v soboto zgodaj zjutraj v znanem koprskem lokalu Bellavita.

Kot je dejal, naj bi se skupina fantov nenadoma začela pretepati. S še dvema kolegoma so sedeli v bližini in v enega od njiju je priletel stol.

"Res je bil grozen pretep, stoli so leteli vsenaokrog in rekel sem si, da je boljše, da umaknem svoje vozilo, da ga ne poškodujejo. Ravno v tem času, ko sem šel preparkirati avto, so se na kraj pripeljale policijske patrulje. Z menoj je bil kolega. Policistom sem povedal, da želim samo preparkirati avto, pa so mi rekli, da bom vseeno opravil alkotest. In sem ga," pripoveduje.

Izid je bil 0,98 mg/l. "To avtomatično pomeni odvzem vozniške in pridržanje. Pa sem policistu še enkrat povedal, da sem hotel samo preparkirati avto in da stanujem v bližini, v Olmu, in da lahko grem peš domov. Odgovoril mi je, da peš ne morem iti, da pa si lahko pokličem taksi."

Njegov kolega, torej sovoznik, naj bi policiste vprašal, zakaj to počnejo, ker je želel, da se "vljudno dogovorijo". "Pa so ga takoj vrgli po tleh in mu nadeli lisice. Ob 3.53 sem prvič poklical taksi, ki ni prišel takoj. Nato me je policist vprašal, da kje je moj taksi, zato sem taksi službo čez 10 minut poklical še enkrat. Taksist mi je rekel, da bo na kraju čez štiri minute. Takrat pa je policist dejal, da zdaj je pa prepozno za taksi in da grem v pridržanje."

Naprej naj bi se zgodba odvijala na policijski postaji. "Ko so me pripeljali, sem slišal policistko vprašati, koga imajo. Policist je povedal moj priimek, ona pa mu je dejala, da '"kar naj bo eno uro noter". Nikoli pred tem nisem prišel v navzkrižje z zakonom. Ko sem vprašal policista, ali je moj priimek problematičen, mi je odvrnil, da bom zdaj dobil svoje in prinesel mi je plačilni nalog, globo zaradi razžalitve."

"Res je, sam se kriv, ker sem se usedel v avto, pa čeprav sem ga hotel samo preparkirati, da ga ne bi poškodovali. Pretep je bil res grozen, vse je letelo naokrog. Mojega drugega kolega, s katerim smo bili skupaj, je stol zadel v glavo. Nisem pa niti vpil niti žalil policistov. Ko sem se pozanimal, kaj lahko storim, mi je bilo pojasnjeno, da je žalitev policista pravzaprav prekršek, za katerega ne moreš dokazati, da ga nisi storil, saj je tvoja beseda proti policistovi. In to sem želel povedati javnosti – naredil sem prekršek, nisem pa vpil na policista, niti ga nisem žalil. Počutim se delno krivega, a tudi oškodovanega. Upam, da mi bo pred sodiščem uspelo to tudi dokazati," nam je povedal sogovornik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
choco |  01 .09. 2020 ob  18: 17
30
Samo preparkiral vozilo? Zakaj ni sopotnik kar zunaj pocakal? Al je nameraval preparkirat na bliznje parkirisce, blizje domu?
Ob treh zjutraj z 0.98mg/l v krvi, zjutraj pa delat? Jaz bi ga zadrzal do streznitve ze zato, da ne bi predstavljal nevarnost za sebe in ostale v sluzbi.
Srecna zena..
Erazem |  01 .09. 2020 ob  16: 20
38
"Oškodovanec" (ma kje jih regionalovci pobirate!?) drugače sploh ne pije in je zjutraj imel službo, čisto slučajno je pijan ob 3.00 uri premaknil vozilo.
Lili |  01 .09. 2020 ob  14: 12
45
Ben,ben..tolko besed zaradi par lokalnih pijančkov..Vsi ti t.i.frajerji, ki bi morali že zdaaaavnaj odrast in se grejo neko svojo zgodbo.. škoda besed
Danjel |  01 .09. 2020 ob  13: 46
22
Zakaj policija te obravnava po imenu in primku ;

1. Policija množično prisluškuje, torej vedo vse tvoje skrivnosti.
2. Informatika oddelek, bere vsa vaša sporočila na fb, gmail itd. povsod , tudi whatsapp.
3. Alkoholikov ne prenašajo
4. Vedo za stvari o tebi, kateri si sam že pozabil

Zato ko mam kdaj problem z njimi,
Pogledajo v računalnik prvo stvar;

Droge : NULA, nikoli me dobili z 0,1 cannabisa ne nič.
Nasilje : NULA

Itd. (ne da se mi več pisat)

Posledično me VEDNO spustijo, ali ko sprašujem o pretepih v portorožu, ali ko me ustavijo z avtom, al na ulici, al v Ljubljani kjer so me non stop ustavljali itd.

Pazite kaj delate v lajfu, pa ne bo problemov s policijo. Oni so tolko groznega videli, da ni več živcev, saj to je človeško.
Kristjan |  01 .09. 2020 ob  13: 33
36
Vso podporo policistom, kapo dol za vase delo. Kaj se greste s tem člankom, a bomo postali kot zda - ko se morajo policisti za ukrepanje zoper nepridiprave braniti na sodišču - pred kriminalcijQuery112305702500115048357_1598959849550
Miličnik Jovo |  01 .09. 2020 ob  13: 00
59
Poročeni ne hodijo po lokalih do zgodnjih jutranjih ur in prihajajo ženi in otrokom domov pijani. Zakon je zakon, tako ali drugače.
Občan |  01 .09. 2020 ob  11: 37
46
Joj prejoj, izgovor na pretek... itak da so vse skupaj zakuhali policisti, ki so za vogalom kukali, kdaj kdo preparkira svoj avto. Priimek je verjetno na -ič, tako da je prisotna tudi ksenofobija, alkohol pa so možakarju podtaknili v njegov deviški koktajl. Pa policisti so si itak vse žalitve izmislili, ker se je promilko verjetno obnašal na visokem nivoju poznavanja poslovnega bontona. Pa ne pozabimo, tudi taksist nosi svoj del odgovornosti, kar naj pojasni kje je bil toliko časa.