NOČNA AKCIJA POLICISTOV: Več patrulj moralo posredovati v koprskem lokalu

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 187 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 715 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo, šest prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami in dve prometni nesreči, pri katerih sta se dve osebi huje telesno poškodovali. Zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 14 tatvin, dva vloma, dve poškodovanji tuje stvari in kaznivo dejanje z zvezi z mamili. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 26 primerih, in sicer 17-krat na javnem kraju in 9-krat v zasebnih prostorih.

Fotografije so simbolične. 

Kršenje javnega reda in miru

V soboto malo pred 3. uro je v enem od koprskih gostinskih lokalov prišlo do množične kršitve javnega reda in miru. Na kraju je posredovalo več policijskih patrulj. Policisti so eni osebi na kraju izdali plačilni nalog. Med postopkom sta se na kraj z osebnim vozilom pripeljala še dva moška in pričela žaliti in vpiti na policiste. Sovoznik se kljub opozorilom in ukazom policistov ni umiril, zato mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog. Vozniku pa so policisti odredili alkotest, ki je pokazal 0.98 mg/l, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Vozniku so izdali plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo zoper njega podan še obdolžilni predlog.

V soboto ob 18.30 so zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali kozinski policisti. V hotelu na Kozini se je namreč v vinjenem stanju do drugih gostov in tam zaposlenih nedostojno vedel 40-letni državljan Avstrije. Ker se ni umiril niti po prihodu policistov, mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

Na avtobusni postaji v Izoli je v nedeljo popoldan 49-letni vinjen moški kričal in žalil mimoidoče. Na kraju so intervenirali policisti, vendar moški ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, da preneha s kršitvijo javnega reda in miru. Moškemu so policisti zato odredili pridržanje in ga odpeljali na policijsko postajo, kjer mu je bil izdan še plačilni nalog.

V hišni preiskavi odkrili drogo

Sežanski policisti so pri 41-letnemu moškemu iz Štanjela v petek opravili hišno preiskavo in pri tem na vrtu našli posajenih osem sadik prepovedane droge konoplja, v notranjih prostorih stanovanjske hiše pa še laboratorij za hidroponično gojenje konoplje z več rastlinami. Zoper 41-letnika sledi kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, za katerega je predvideva kazen od enega do 10 let zapora.

Prometne nesreče

V petek ob 15.41 je na kolesarski poti med Izolo in Koprom padla 44-letna kolesarka iz Domžal in se pri tem lažje telesno poškodovala. Na kraju so jo oskrbeli reševalci in jo odpeljali na pregled v izolsko bolnišnico. Policisti so kolesarki izdali plačilni nalog.

Pred zapornicami v Piranu je v petek ob 20.15 padel 68-letni kolesar doma iz Cerkelj na Gorenjskem in se pri tem huje telesno poškodoval po glavi. Policisti so ugotovili, da je bil v nesreči udeležen sam. Moški je bil odpeljan na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

V soboto ob 8. uri je pri naselju Hrašče prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil udeležen kolesar. Policisti so ugotovili, da je 71-letni voznik osebnega avtomobila izsilil prednost skupini kolesarjev. Da bi prvo vozeči kolesar preprečil trčenje z avtomobilom je močno zavrl, pri čemer je zaradi prekratke varnostne razdalje v njega trčil drug kolesar in nato padel po tleh. 40-letnik kolesar se je v prometni nesreči lažje telesno poškodoval. Policisti so vsem udeležencem odredili alkotest, ki pa je pri vseh pokazal rezultat 0.00 mg/l. Vozniku osebnega vozila in kolesarju so policisti izdali plačilni nalog.

Prav tako v soboto, ob 8.59, je v Skopem zaradi neprilagojene hitrosti z mopedom padel 82-letni moški, in se pri tem huje telesno poškodoval po roki. S kraja je bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti bodo po končni oceni poškodb proti mopedistu ustrezno ukrepali.

Na Industrijski cesti v Izoli je v nedeljo ob 18.21 prišlo do prometne nesreče med 38-letnim voznikom osebnega avtomobila in 76-letnim kolesarjem, ki se je v prometni nesreči huje telesno poškodoval po nogi. Policisti vzrok prometne nesreče še ugotavljajo, po končani preiskavi sledi ustrezen ukrep zoper povzročitelja prometne nesreče. Oba voznika sta na kraju opravila tudi alkotest, ki je pa je bil pri obeh negativen.

Zaletel se je v koš za smeti in pobegnil

Piranski policisti so danes ob 4.38 v Portorožu ustavljali osebno vozilo BMW. Voznik na znake policistov ni ustavil, ampak s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej. Policisti so zapeljali za pobeglim voznikom in njegovo vozilo našli v centru Portoroža, zaleteno v koš za smeti. Voznik je s kraja pobegnil peš, vendar so ga policisti kasneje izsledili in ugotovili, da gre za 25-letnika z območja Izole. Zoper njega sledi hitri postopek zaradi storitve več cestno-prometnih prekrškov.

Za volanom pod vplivom alkohola

V soboto ob 4.40 so policisti v Semedeli ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,88 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Piranski policisti so v soboto ob 22.53 na cesti Obala v Portorožu ustavili 29-letnega voznika začetnika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0.96 mg/l. Ker se z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled, ki je bil opravljen v izolski bolnišnici. Zoper moškega sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 19.10 so izolski policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje 63-letnemu domačinu. Alkotest mu je namreč pokazal rezultat 0.72 mg/l. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Danes ob 5.14 so postojnski policisti ustavili 35-letnega moškega iz Pivke. Ker mu je alkotest pokazal rezultat 0,60 mg/l, so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog.

Kraje

Preko noči je v petek neznani storilec v Kopru izpred stanovanjskega bloka ukradel moped Malaguti Phantom F12, reg. KP TH-57. Lastnika je s tatvino oškodoval za 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Tekom dneva je v petek neznanec z avtomobila, ki bil parkiran v Simonovem zalivu, ukradel dve električni kolesi znamke Bergamount. Lastnika je s tem oškodoval za 4.000 evrov. Po zbranih obvestilih bodo policisti storilca kazensko ovadili.

Neznani storilec je v nedeljo popoldan na Belvederju s parkiranega avtomobila ukradel dve kolesi; eno gorsko kolo znamke Corratec, zeleno-črne barve in električno kolo znamke Cube, sivo-oranžne barve. Državljana Avstrije je s kaznivim dejanjem oškodoval za 6.250 evrov. Po zbranih obvestilih zoper storilca sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka do danes obravnavali 56 oseb, od tega so jih 19 vrnili italijanski varnostni organi. 21 oseb je na območju Slovenije zaprosilo za mednarodno zaščito.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Monteverdi |  31 .08. 2020 ob  21: 41
Kmalu bo še bolj zanimivo, ko bodo policisti lahko uporabili paralizator. Mislim, da bo marsikoga minila "korajža" ...
vseved |  31 .08. 2020 ob  13: 05
-6
o psihiater , še si tu?
Danjel |  31 .08. 2020 ob  12: 06
14
alkohol, kokain, migranti... zadnji avgust... ogaben koper