BRUTALEN NAPAD NA ŽUPANA: "Kje je denar, pi***?" (VIDEO)

Svet

Včeraj je v Petrinji protestiralo okoli dvajset tamkajšnjih prebivalcev zaradi počasnega postopka dodeljevanja gradbenega materiala, ki je prispel kot humanitarna pomoč. Občani ga namreč potrebujejo, da bi lahko začeli obnavljati svoje domove. A gradbeni material je pod ključem.

Situacija je dosegla vrhunec po tem, ko je stavbo po sestanku zapustil župan Darinko Dumbović. Prišlo je tudi do verbalnega napada.

Med protestniki je bil namreč tudi Mateo, ki je Dumbovića s povzdignjenim glasom vprašal "kje je denar, pi***?". Kot je kasneje pojasnil za Dnevnik.hr, je bil izredno razburjen, saj je 40 dni delal neprestano, pa mu še vedno niso plačali, poroča portal Index.hr.

"40 dni sem neprekinjeno delal, pomagal ljudem, razdeljeval hrano in pomagal po potresu v dežju in snegu. Zlomil sem se, ker nas imajo za norce dan za dnem," pripoveduje. Dodal je tudi, da neprestano prelagajo odgovornost.

Mateu je bilo namreč obljubljeno, da bo dobil za delo plačilo, a denarja na njegovem računu še vedno ni.

"Slišali smo, da je denar prišel, vendar nam še vedno niso plačali. Še približno trideset nas je, ki čakamo na plačilo. Medtem ko so oni sedeli po pisarnah, smo mi zmrzovali," pripoveduje.

Kot pravi mu ni bilo težko, a boli ga, ker gleda "tatvino gradbenega materiala. Prihajajo tovornjaki, ljudje pa ničesar ne dobijo. Niti od enega človeka še nisem slišal, da bi dobil gradbeni material za obnovo".

"Mogoče tega ne bi smel narediti na tak način, pristop je bil nekoliko neprimeren. Vendar to sem naredil iz upora," je komentiral svoje vedenje.

Objavil/a Luca Gašpar Šako dne Četrtek, 04. marec 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija