"Brazilce" pričakalo 50.000 Bosancev

Več kot 50.000 ljudi je v Sarajevo pričakalo nogometno reprezentanco BiH, ki se je po zmagi v Litvi prvič v zagotovila nastop na velikem tekmovanju. Izbranci Safeta Sušića so v skupini G zasedli prvo mesto in si s tem priborili nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Na ulicah Sarajeva in drugih bosanskih mest je vladalo veliko slavje, ki je trajalo do zgodnjih jutranjih ur. Po novinarski konferenci v sarajevski zračni luki so nogometaši z avtobusom prišli do spomenika "Vječna vatra", kjer so jih pričakali navdušeni navijači.

"Krivica bi bila, če se ne bi uvrstili v Brazilijo, saj smo skozi kvalifikacije igrali odlično, dosegli pa kar 30 golov. Štiri leta skupaj delamo, gradimo pravo ekipo in vzdušje, zato smo bili najbrž nagrajeni," je dejal selektor Sušić, kapetan ekipe Emir Spahić pa je dodal: "Hvala vsem, ki so nas spodbujali, hvala pa tudi tistim, ki so bili proti nam. Fantje smo si SP zaslužili, zaslužili so si še mnogo več. Gremo se veseliti."

Slavje je bilo zaznati tudi v drugih bosanskih in evropskih mestih, kjer živijo Bosanci. Tako je bilo glasno tudi v središču Ljubljane in soseskami z bosanskimi prebivalci.

Čestitke |  17 .10. 2013 ob  08: 50
BRAVO BIH!!!