BRALEC POHVALIL REŠEVALCE V ŽUSTERNI IN EKIPO NUJNE POMOČI: "Zaradi hitrega odziva in dobre pripravljenosti je to zgodba s srečnim koncem"

Koper

Smo na vrhuncu poletne sezone in skorajda ne mine dan, da ne bi poročali o reševanju utopljenca na kateri od naših plaž. Vse zgodbe na žalost nimajo srečnega konca, a ena od tistih, ki so se končale na najboljši možen način, se je zgodila minulo nedeljo okoli 10. ure v Žusterni.

Vse fotografije so simbolične.

V uredništvo smo prejeli pismo bralca, ki je bil priča reševalni akciji na kopališču Žusterna, v kateri so reševalci uspeli rešiti življenje starejšemu možakarju. Bralec, ki je želel ostati anonimen, je reden obiskovalec kopališča in olimpijskega bazena Žusterna.

"Reševalec iz vode, ki je v morju opazil utapljajočega se, se je takoj spustil iz pet metrov visokega opazovalnega stolpa ter skočil v morje. Utapljajočega je hitro pripeljal do obale, kjer sta ga s pomočjo drugega reševalca iz morja odnesla na kopno. 94-letnemu gospodu so nudili prvo pomoč, bil je sicer pri zavesti, vendar je popil veliko vode, ki mu je zalila pljuča. Ekipa nujne medicinske pomoči, ki je pohvalno zelo hitro prišla na mesto dogodka, je gospoda odpeljala v SBI, kjer okreva," je zapisal bralec.

"Zaradi hitrega odziva in dobre pripravljenosti reševalcev iz vode je to zgodba s srečnim koncem. Naj bo takih čim več," je še dodal.

Tem željam se pridružujemo tudi mi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija