BILL GATES O PRIHODNOSTI EPIDEMIJE: Napovedal, kdaj naj bi se začele razmere izboljševati

Svet

Milijarder in soustanovitelj Microsofta Bill Gates verjame, da bodo do februarja prihodnje leto skoraj vsa cepiva za covid-19 delovala. Kot je povedal za CNN, sta se kot učinkoviti že izkazali cepivi Pfizer in Moderna, enako pričakuje za AstraZeneca, Johnson&Johnson ter Novavax.

ZDA v zadnjih tednih beležijo velik porast okužb, Gates pa pričakuje, da se bo število v prihodnje še povečevalo. Kot je dejal, bi čez zimo lahko dnevno umrlo več kot 2.000 Američanov. Število okužb naj bi raslo vse do februarja.

V intervjuju za CNN je ljudi pozval, naj nosijo maske in naj se vedejo 'pametno'. Po njegovih napovedih se bodo okužbe začele zmanjševati šele spomladi prihodnje leto, ko bo postalo dostopno cepivo in ko bodo šle na roko tudi vremenske spremembe.

Američani v tem času praznujejo zahvalni dan in kot je povedal Gates, bo tradicionalna večerja tudi v njegovi družini letos imela okrnjeno število članov. Na zahvalni dan bodo imeli video povezavo s sorodniki, skupen obed s puranom pa letos odpade.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  24 .11. 2020 ob  11: 40
srečno puran !!!!