BI SE LAHKO PONOVIL NOVOLETNI SCENARIJ IZPRED TREH LET? Nedolgo prenovljeni pomoli v Portorožu že "pokajo po šivih" (FOTO)

Piran

Eden izmed prenovljenih pomolov na plaži Lucija že razpada. Po fotografijah na družbenem omrežju Facebook sodeč se je začel lomiti, manjka pa tudi že nekaj desk. Kot smo izvedeli, so sicer poškodovani kar trije pomoli pod hotelom Metropol. Kaj je razlog?

Uporabnica družbenega omrežja Facebook je objavila fotografije novega pomola v Portorožu in zraven zapisala, da je "zdržal dobrih 5 mesecev". Kot je razvidno s fotografij, je pomol, ki je zavarovan s trakom, že počen, manjkajo pa tudi deske. Pod komentarji je zapisano, da "se je že julija zlomila druga deska, je bil trakec okoli, da ne bi kdo stopil v luknjo".

"Narejeno iz lesa najnižje kakovosti, popolnoma neprimerno za slano vodo. Še dobro, da se je začelo lomiti, ker po moje bi začel les hitro propadati in bi se to lahko zgodilo, ko bo poln ljudi," se glasi še en izmed komentarjev.

Za komentar smo se obrnili na Javno podjetje Okolje Piran, kjer so nam zatrdili, da ne gre za pomol v Portorožu, ki se je pred skoraj tremi leti za novo leto delno zrušil pod težo obiskovalcev. Kot so pojasnili, so poškodovani trije pomoli na plaži Lucija in ne samo eden. Po njihovih besedah jih je saniralo podjetje Hoteli Metropol v okviru pogodbenih obveznosti do Občine Piran, medtem ko je Okolje Piran plažo pod hotelom Metropol v upravljanje prevzelo konec julija.   

Zakaj so pomoli poškodovani?

Vse tri pomole na plaži Lucija je pred štirinajstimi dnevi poškodovalo neurje, močni valovi pa so poleg pohodne površine huje poškodovali tudi konstrukcijo, pravijo v javnem podjetju in dodajajo: "Ko zaključimo s formalnostmi za uveljavitev škode, bomo pristopili k sanaciji."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  15 .10. 2020 ob  06: 15
Če bi se vrli novinar sprehodil do ustja kanal Fazan pred Taverno bi lahko poslikal zid, ki je poškodovan v dolžini 10 metrov. Morje je po zadnji nevihti spodjedlo obalo za 5 m v notranjost. Redarji so prehod zaradi varnosti zaprli.
Valovi opravijo svoje.
Tistih par desk lahko zabijete z žeblji.
Ne bo tako težko.
Novinar ni potrebe po nadaljevanki......