ARETACIJE DIJAKOV ZARADI GOLJUFANJA PRI MATURI: Pomagali so si z aplikacijami za komuniciranje

Svet

Francoska policija je včeraj v Parizu in Marseillu aretirala 13 dijakov, ki naj bi goljufali pri maturi, je po poročanju francoske televizije franceinfo sporočilo pariško tožilstvo.

Devet aretiranih se je šolalo na širšem območju Pariza, štirje pa na liceju v Marseillu. Med njimi je šest mladoletnikov.

Preiskavo zaradi domnevnih goljufij pri matematičnem delu mature so sprožili junija. Dijaki, ki jih preiskujejo, naj bi prek aplikacij za komuniciranje, kot je WhatsApp, pred preizkusom pridobili vprašanja.

Francoski šolski minister Jean-Michel Blanquer je že konec junija napovedal, da bodo v tem primeru odločno ukrepali. Dijaki, ki so goljufali, bi lahko še več let čakali, da bodo lahko znova opravljali maturo. Tiste, ki so posredovali vprašanja, bi lahko doletela celo zaporna kazen, je opozoril minister.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  03 .07. 2019 ob  14: 23
Dobro, to goljufanje ni ok..Kdaj pa bodo odstavili (pri nas mislim, ker za druge države ne morem komentirat) nesposobne profesorje, ki so plačani, da pripravljajo dijake za maturo, pa ne mignejo s k...